Nogomet

Mandžukić započeo Juventusov preokret u Manchesteru, Sevilla nakon tri penala razbila Borussiju M.

Niko Rukavina • utorak, 15.09.2015.
Mandžukić započeo Juventusov preokret u Manchesteru, Sevilla nakon tri penala razbila Borussiju M.
Foto: EPA

U uvodnim utakmicama skupine C i D ovogodišnje Lige prvaka, zasigurno je najzanimljiviji dvoboj bio onaj između Manchester Cityja i Juventusa. Na kraju su Torinezi slavili nakon preokreta, a izjednačujući pogodak zabio je Mandžukić. Važnu pobjedu u gostima upisao je Atletico Madrid, a Benfica i Sevilla su upisali uvjerljive domaće pobjede.

Grupa C

Nogometaši Benfice na domaćem su terenu svladali debitanta u Ligi prvaka, kazahstansku Astanu, koja je odigrala vrlo dobar dvoboj, bila ravnopravan protivnik, ali je izgubila pogocima Portugalaca u nastavku utakmice.

U prvom dijelu Benfica je bila očekivano bolja momčad te su Portugalci složili nekoliko dobrih prigoda, no ni Astana nije bila bezopasna, a Kazahstanci su prijetili ponajviše iz prekida.

No, početkom nastavka borbeni gosti promašili su najveću prigodu na utakmici. Aleksey Schatkin se našao u odličnoj prigodi ali je pogodio lijevu stativu. Taj pokušaj je probudio domaćine koji su u 51. ipak došli do vodstva.

Nicolas Gaitan sjurio se kroz obranu Kazahstanaca i zabio za vodstvo svoje momčadi. Benfica je nastavila s pritiskom, a na konačnih 2:0 povisili su u 62. kada je Konstantinos Mitroglou zabio na asistenciju Eliseua.

Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao iako je Benfica mogla slaviti i uvjerljivije, iako su i u nastavku utakmice Kazahstanci nekoliko puta zaprijetili Juliju Cesaru.

Atletico Madrid slavio je s 2:0 na teškom gostovanju u Istanbulu kod Galatasaraya. Oba pogotka na utakmici zabio je sjajni Antoine Griezmann i to u razmaku od sedam minuta prvog dijela.

Prvi je zabio u 18. na asistenciju Juanfrana, na 2:0 je povisio u 27. nakon što mu je Diego Godin proslijedio loptu nakon centaršuta. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao i Atletico je na odmor otišao s uvjerljivom prednosti.

Turci su u nastavku dvoboja sve pokušali ne bili smanjili rezultat. Bili su bolja momčad na terenu ali niti jednom nisu ozbiljnije zaprijetili Janu Oblaku. U sljedećem kolu Atletico dočekuje Benficu, a Galatasaray će na noge Astani.

Grupa D

Derbi prvog kola ovogodišnje Lige prvaka odigrao se u Manchesteru između prvoplasirane momčadi Premiershipa i aktualnog prvaka Italije. Budući da Manchester City nakon pet kola dominira u Engleskoj, upisavši pritom maksimalan učinak uz gol razliku 11:0, a Juventus nakon tri kola u Italiji ima samo jedan bod, Građani su slovili kao veliki favoriti.

No, Juventus je odigrao „talijansku“ utakmicu i preokretom u posljednjoj četvrtini utakmice došao do vrijedne pobjede. Za hrvatske navijače bitno je da je Mario Mandžukić zabio izjednačujući pogodak i prekinuo golgeterski post koji traje od 8. kolovoza.

Utakmicu je otvorio Paul Pogba koji je u 12. minuti zabio pogodak, ali je sudac signalizirao zaleđe. U početnim minutama Juventus je bio bolja momčad na terenu, samo dvije minute kasnije Hernanes je iz slobodnog udarca pucao tik uz lijevu stativu.

Nakon početnog pritiska gostiju, inicijativu je preuzeo City koji je pokušao s nekoliko udaraca van šesnaesterca. Nakon prigode Juana Cuadrada na drugoj strani, u odličnoj se šansi našao Wilfried Bony, ali je reagirao jako loše i poslao loptu kraj gola.

U nastavku utakmice igralo se izjednačeno sve do 57. minute kada Manchester City poveo preko autogola Giorgija Chiellinija. No, ostaje diskutabilno je li gol bio regularan budući da je Vincent Kompany skočio na Chiellinija koji si je zabio u vlastitu mrežu.

Samo minuti kasnije Gianluigi Buffon spasio je Staru Damu obranom Raheemu Sterlingu i Davidu Silvi, da bi inicijativu ponovno preuzeo Juventus i nakon prigode Stefana Sturara izjednačio preko Mandžukića u 70. koji je na sjajnu asistenciju Pogbe prekinuo golgeterski post.

Ubrzo je Mandžukić zamijenjen Dybalom, a Juve je došao do iznenađujuće pobjede sjajnim pogotkom Alvara Morate u 81. minuti utakmice. Do kraja utakmice City je pokušavao izjednačiti ali nije uspio te su Građani upisali neočekivani poraz na otvaranju natjecanja

U drugoj utakmici skupine Sevilla je na domaćem terenu razbila Borussiju iz Mönchengladbacha s 3:0 čime je dala do znanja Juventusu i Cityju da neće lagano osigurati nastup u nokaut fazi turnira. Sevilla je dva pogotka zabila iz jedanaesteraca, a uz to je jedan i promašila

U prvom dijelu Andalužani su dominirali, na početku utakmice Victor Vitoro je pogodio stativu, no na odmor se otišlo bez pogodaka. Bolja igra domaćinima se isplatila tek u nastavku dvoboja kada su došli do uvjerljive pobjede.

U 47. minuti Kevin Gameiro postiže pogodak udarcem s bijele točke, a isti igrač je izveo penal samo tri minute kasnije, no ovaj puta Gameirov udarac je odsjeo na gredi. U 66. minuti dosuđen je i treći penal za Andalužane. Ovaj puta ulogu realizatora preuzeo je Ever Banega i zabio za 2:0 vodstvo svoje momčadi.

Nakon trećeg dosuđenog jedanaesterca, Nijemci su potpuno pali i Jevhen Konopljanka je u 84. minuti zabio za konačnih 3:0. U sljedećem kolu Sevilla gostuje u Torinu, a Borussija u Mönchengladbachu dočekuje Manchester City

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Galatasaray0:2Atlético Madrid
Benfica2:0Astana
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 13:36
    Ne samo to, nego i kao aktualni viceprvak Europe.. stvarno svašta
    Obrisan korisnik
  • serieA16.09.2015. u 13:34
    najbolji na terenu buffon...ali "englezi" znaju samo trošiti taktički=0
    serieA
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 00:18
    "Za hrvatske navijače bitno je da je Mario Mandžukić zabio izjednačujući pogodak i prekinuo golgeterski post koji traje od 8. kolovoza." jel to sad znači da ne mora igrat za repku dok ne prekine golgeterski post?
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199016.09.2015. u 00:04
    predstavnici "najkvalitetnije" lige na svitu, premiershipa nastavljaju dominirat europom... samo nebo je granica :)
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik15.09.2015. u 23:21
    Juventus kao istinski europski velikan pobjedi tamo neku momčad bez ikakvog europskog pedigrea i nekima je to iznenađenje. Stvarno svašta se ovdje pročita.
    Obrisan korisnik