Nogomet

Dinamo porazom otvorio nastup u Ligi mladih, Arsenal slavio na Hitrec-Kacijanu

Branimir Korać • srijeda, 16.09.2015.
Dinamo porazom otvorio nastup u Ligi mladih, Arsenal slavio na Hitrec-Kacijanu
Foto: FaH

Prvi susret Dinama u Ligi mladih završen je porazom. U Zagreb je doputovao Arsenal koji je predvođen sjajnim Chrisom Willockom slavio s 2:0 iako je Dinamo odigrao solidnu utakmicu i nije bio u potpuno podređenoj poziciji...

Kao predigru onom glavnom događaju dana, dvoboju između Dinama i Arsenala u sklopu Lige prvaka, mlade momčadi ova dva kluba odigrale su susret u sklopu Lige mladih.

Arsenal je pokazao kvalitetu, slavio je 2:0 na krilima vrlo raspoloženog Chrisa Willocka, jednog od najboljih igrača Arsenalove akademije koji je pokazao zašto je oko na njega bacila i Barcelona.

Mladi engleski reprezentativac bio je prebrz i prevješt za Dinamove igrače u većini slučajeva, bilo ga je teško zaustaviti i glavni je razlog Dinamovog poraza.

Igrači Marija Cvitanovića bili su potpuno ravnopravan protivnik, imali su prilike za pogodak i oni, međutim nisu ih realizirali.

U prvih pola sata Dinamo je imao nekoliko prilika, prijetili su Božić, Gojak i Olmo, no mreža Arsenala ostala je nedirnuta.

Kazna je stigla u završnici prvog dijela kada Davor Lovren gubi loptu na svojoj polovici, Oduzima je Willock koji prolazi kroz modru obranu, niže braniče Dinama i u konačnici zabija za vodstvo.

U drugom dijelu Arsenal je trebao 20 minuta za povećanje vodstva. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Willock koji je izborio kazneni udarac nakon prekršaja Kalaice, a realizirao ga je Scheaf.

Do kraja susreta Dinamo je bio najbliže pogotku u 75. minuti kada je Matić dobro ciljao, ali pogodio vratnicu.

Arsenal je tako stigao do pobjede i potvrdio status prvog favorita skupine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir17.09.2015. u 11:29
    Dečki su bili igrom ravnopravni, na momente čak i bolji, opasniji, pogotovo u prvom poluvremenu. A onda u finišu igubljena lopta dribljanjem na 20-ak m(mali Lovren nastavlja kiks tradiciju starijeg brata), dok je drugi gol iz penala. Arsenalovi dečki fizički jači i močniji, što se vidjelo od... [više na forumu]
    Mithrandir