Nogomet

Video: Bayern rutinski do pobjede u Pireju, podjela bodova na Olimpicu, četiri pogotka Bayera

Marjan Kreševac • srijeda, 16.09.2015.
Video: Bayern rutinski do pobjede u Pireju, podjela bodova na Olimpicu, četiri pogotka Bayera
Foto: EPA

Bayern nije dopustio iznenađenje i rutinski je došao do tri boda na vrućem terenu u Pireju. U skupini F derbi su odigrali Roma i Barcelona koji su podijelili bodove odigravši 1:1, a Bayer Leverkusen je počastio Bate Borisov s četiri pogotka u mreži.

Bayern je vrlo rano preuzeo kontrolu nad utakmicom, uspostavili su svoj tempo i povremeno opasno prijetili iz protunapada. Nakon 26. minuta imali su prvu veliku priliku, ali Roberto je krajnjim naporom uspio dirati udarac glavom Roberta Lewandowskog, dovoljno da Ideye Brown stigne očistiti udarac s gol linije.

Nakon toga Bayern je pokušavao iz daljine preko Xabija Alonsa i Juana Bernata i bilo je jasno da je samo pitanje vremena kada će prva lopta završiti u mreži. Do početka drugog poluvremena najbolji igrač na terenu bio je vratar domaćih, ali sreća ga je napustila u 52. minuti utakmice kada je ubacivanje Thomasa Müllera predugačko za Lewandowskog, ali istovremeno previsoko za Roberta i u paraboli završava iza njegovih leđa.

Olympiakos se nije predao već je pokušao odgovoriti u najkraćem mogućem roku, samo sedam minuta nakon primljenog gola Ideye ima priliku za poravnanje, ali lijepom obranom iskazao se Manuel Neuer i spriječio pogodak. Bayern se uspio othrvati naletima domaćih i na kraju utakmice s dva pogotka riješiti pitanje pobjednika. Prvo su Kingsley Coman i Götze koji pogađa iskosa za 2:0, a konačnih 3:0 svojim drugim golom postavlja Müller iz kaznenog udarca.

Bayer Leverkusen odlično je otvorio novu sezonu Lige prvaka i na svom terenu pobijedio Bate Borisov s visokih 4:1. Bayer je imao otvaranje iz snova, već u četvrtoj minuti na semaforu je stajalo 1:0 za domaće. Javier Hernández uputio je jedno prizemno ubacivanje s lijeve strane. Obrana Batea nije se najbolje snašla, a u pokušaju čišćenja Admir Mehmedi posprema loptu u vlastitu mrežu.

Bate je neočekivano brzo odgovorio i već u 13. minuti utakmice dolazi do izjednačenja. Nemanja Milunović bio je najviši u skoku i glavom uputio udarac prema golu, na putu do mreže lopta se odbija od obrambenog igrača, Bernd Leno je na krivoj nozi i lopta završava iza njegovih leđa.

Domaći ponovo lijepo otvaraju drugo poluvrijeme. Karim Bellarabi povukao je loptu kroz sredinu i proslijedio je na lijevu stranu do Hakana koji upućuje jednu prizemnu loptu koja se na putu odbija od gostujućeg braniča i u visokom luku preko nemoćnog Sergeja Černika završava u golu.

Na 3:1 povisio je Hernández koji se nakon lijepog proigravanja Kevina Kampla našao oči u oči s protivničkim vratarom i prizemnim udarcem ispod golmana postigao svoj prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka.

Konačnih 4:1 postavio je Hakan Calhanoglu u 74. minuti udarcem s bijele točke.

U drugoj utakmici skupine F Roma i Barcelona odigrali su 1:1. Barcelona je od samog početka igrala svoju rutinsku igru i dominirala u posjedu lopte, ali ta igra nije previše impresionirala Romu koja se zonskim pokrivanjem odlično branila. Sve što je uspjelo proći iza leđa obrane, golman Rome Antonio Rüdiger rješavao je s lakoćom.

U prvoj situaciji kada je obrana Rome malo zaplivala, Barcelona je to znala kazniti. Ivan Rakitić prekrasnim je dodavanjem na drugoj stativi pronašao usamljenog Suareza koji nije imao težak zadatak i u 21. minuti doveo Barcelonu u vodstvo.

Nakon primljenog pogotka Roma nije paničarila nego se uporno držala dogovorenog načina igre i to im se isplatilo u 31. minuti kada je 24-godišnji vezni igrač Alessandro Florenzi s nekih 40 metara prekrasnim lob udarcem prebacuje Marc-Andréa ter Stegena i uz pomoć vratnice postavlja konačnih 1:1. Do kraja utakmice pokušavali su i jedni i drugi, ali bez konkretnijeg učinka.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayer Leverkusen4:1BATE Borisov
Roma1:1Barcelona
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2015. u 08:24
    Hvala na ispravku, ipak za Sportnet imam više kriterije nego neke manje ugledne portale i novine.
    Obrisan korisnik
  • bremza230917.09.2015. u 04:40
    Poštovani,kombinirali. Ispričavam se promakla mi je riječ. Marjan Kreševac
    bremza2309
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 23:54
    "Prvo su Kingsley Coman i Götze koji pogađa iskosa za 2:0"- Prvo su oni što, kombinirali, pucali, prodavali kokain? Ne volim zafrkavati zbog gramatike, ali ovo je nedovrešena rečenica koja nema nikakvo značenje.
    Obrisan korisnik

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayer Leverkusen4:1BATE Borisov
Roma1:1Barcelona
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Izdvojeno