Rukomet

Vujović: "Mogli smo pobijediti samo fanatičnom obranom", Duvnjak: "Zaslužena pobjeda Zagreba"

Iz Arene:Jelena Bagarić • četvrtak, 17.09.2015.
Vujović: "Mogli smo pobijediti samo fanatičnom obranom", Duvnjak: "Zaslužena pobjeda Zagreba"
Foto: FaH

Pred 8000 gledatelja u zagrebačkoj Areni Zagreb je drugu uzastopnu godinu za redom pobijedio njemačkog prvaka Kiel. Ove sezone razlika je bila još i veća, Zagreb je slavio sa sedam pogodaka (29:22), a trener Veselin Vujović nije skrivao zadovoljstvo pobjedom. Iste osjećaje nije imao Alfred Gislason koji je istaknuo suđenje, ali i čestitao Zagrebu na novoj pobjedi.

Nakon druge uzastopne pobjede PPD Zagreba nad Kielom u Ligi prvaka, trener Lavova Veselin Vujović istaknuo je kako je ponovo agresivna obrana bila ključ pobjede: „Jasno da smo mi danas mogli pobijedit samo fanatičnom obranom s puno faulova. Imali smo puno isključenja i mislili smo da će nas to koštati, da će Kiel bolje koristiti igrača više, ali nisu i to nam je pomoglo. Ivić je bio na visokom nivou kao što je bio i prošle sezone. Sredina obrane nam je visoka i jaka i uspjeli smo ju rotirati i s tim se Kiel nije mogao nositi. Domagoj Duvnjak nije stroj da izdrži takav tempo 60 minuta“, konstatirao je strateg Zagreba.

Napad je mogao funkcionirati i bolje, no Kielova obrana to nije dozvoljavala: “U napadu smo imali situacija gdje smo mogli odigrati bolje, imali smo slab protok lopte, ali to je takva vrste obrane koja ti ne daje toliko šanse. Čestitam Kielu i želim im sreću u nastavku Lige prvaka“, rekao je Vujović i nastavi: “Mi smo čvrsto na zemlji nakon ove pobjede i ostajemo na dugom putu koji nas čeka ove sezone. U idućoj utakmici očekujem da Arena bude punija i da Zagreb ovako nastavi.“

Lijevo krilo Zagreba Lovro Šprem složio se sa svime što je rekao trener Vujović, ali i istaknuo i još neke probleme koje su zadesile njegovu momčad: “Odigrali smo dobru utakmicu, ali imali smo u prvom i drugom poluvremenu padove i to se osjetilo na rezultatu. Znali smo da Kiel igra s rosterom s kojim igra i Bundesligu i Ligu prvaka. Znali smo da moramo jako ući u utakmicu i to je rezultiralo naguravanjima“, rekao je Šprem.

Osvrnuo se Šprem i na međusobnu razmiricu igrača na kraju, ali i na realnost konačnog rezultata: „Mi se dobro znamo, s prijateljskih turnira i svaka naša utakmica je na rubu incidenta, ali sve se dobro završi. Znamo da sedam razlike puno zvuči i da nije realno, ali Kiel će to nadoknaditi tokom sezone i sigurno će nam biti 'veselo' u Njemačkoj“, zaključio je Šprem.

Strateg Kiela Alfred Gislason znao je da ga čeka težak posao u Zagrebu, no osvrnuo se i na pogreške sudaca: “Bila je ovo kao što sam očekivao jako teška utakmica. Zagreb je odlična ekipa i jako je teško igrati u Zagrebu. Znali smo da moramo igrati jako dobro da bi pobijedili. Dio utakmice smo igrali dobro i vodili smo dva razlike u 40. minuti. Igrali smo dobro i golmani su dobro branili. Suci su kasnije napravili nekoliko pogrešaka, ali moraš igrati dobro da bi pobijedio u Zagrebu. Čestitam Zagrebu na pobjedi jer su dobro igrali“, izjavio je trener prvaka Njemačke.

Novinarima se obratio i Domagoj Duvnjak istaknuvši da je PPD Zagreb zasluženo pobijedio: „Čestitke Zagrebu na izvanrednoj igri i zasluženoj pobjedi. Treneru Vujoviću hvala na lijepim riječima jer to puno znači. Nažalost izgubili smo kao i prošle godine. Ako je to znak da ćemo otići na Final Four onda je to dobar znak. Nismo bili pravi, Zagreb je zasluženo pobijedio. Igrali su od 1. do 60 .minute svi zajedno i zasluženo pobijedili“, rekao je Duvnjak.

Iskrsnulo je i pitanje u incidentu na kraju koji je Duvnjak iz blizine promatrao dok je nešto ranije sudjelovao u razmirici sa Sandrom Obranovićem. “To je rukomet, to je borba. Jedna i druga ekipa želi pobijediti na terenu i to se događa. Na kraju se sve dobro završilo i čestitali smo Zagrebu. Rukomet je takav sport“, zaključio je hrvatski reprezentativac u redovima Kiela.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2015. u 14:10
    sjajna utakmica sinoć, posebno zagrebaša u drugom dijelu drugog poluvremena, tu su ih slomili
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2015. u 12:01
    E to se zove stručnjak na klupi, koji zna izvući iz svoje ekipe 110%! Vujović je za Zagreb postao ono što je Vujošević bio za KK Partizan dugi niz godina. Svake godine par igrača ode iz ekipe, a on nađe 'anonimce', koje savršeno uklopi u sistem. Čestitke treneru i igračima na velikoj pobjedi. I još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2015. u 22:15
    Možda je nekima antipatičan, ali je stručnjak najviše klase, sjećam se samo 1 tekme gdje je Kiel bio ovako nemoćan, protiv Ciudada u finalu CL prije negdje 6-7 godina.
    Obrisan korisnik