Nogomet

Hajduk putuje u Novu Gradišku, Rijeka kod Bednje, zanimljiv dvoboj u Velikoj Gorici

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.09.2015.
Hajduk putuje u Novu Gradišku, Rijeka kod Bednje, zanimljiv dvoboj u Velikoj Gorici
Foto: Martina Japundžić

U utorak odigrana četiri susreta šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa arhivirana su pobjedama favorita, gostujućih sastava. 12 preostalih susreta igra se danas, svi s početkom u 15 i 30...

Do društva Dinama, Osijeka, Intera i Zadra nogometaši Rijeke probijat će se kroz dvoboj s Bednjom. Matej Mitrović, dan uoči susreta, osvrnuo se na nepredvidljivost ovog natjecanja. "Nema opuštanja, morat ćemo ući maksimalno koncentrirano i pitanje pobjednika riješiti što prije. Favoriti jesmo, idemo to i pokazati, ali znamo da se u ovoj fazi igra samo jedna utkmica, iako protiv niželigaša, ali uvijek može biti opasno."

Hajduk pak gostuje u Slavoniji, u Novoj Gradišci kod županijskog ligaša NK Sloga. Damir Burić osminu finala Kupa pokušat će izboriti s idućim igračima: Stipica, Milić, Bilyi, Milović, Santos, Radčenko, Vlašić, Grbić, Mujan, Juranović, Caktaš, Maloku, Toma Bašić, Bencun, Josip Bašić, Sušić, Tudor i Balić.

Koprivnički Slaven Belupo odlazi put Ludbrega gdje će ga dočekati momčad Tehničara 1974 s nekoliko dobro poznatih imena. "Za Tehničar igra nekoliko igrača koji su prošli našu nogometnu školu, neki od njih bili su i kandidati za prvu momčad, a tu je i Kruno Lovrek. Ipak, nema dvojbe da smo mi favoriti i očekujem sigurnu pobjedu", prokomentirao je strateg Farmaceuta Željko Kopić.

Što se ostalih prvoligaša tiče, Lokomotiva s novim trenerom polaže ispit u Senju protiv Nehaja, Istra 1961 gostuje u Grabrovnici kod tamošnje Croatije, dok će momčad Zagreba do prve ovosezonske pobjede pokušati doći u Funtani protiv istoimenog domaćina. Zanimljiva borba očekuje se i Velikoj Gorici gdje stiže lider 2. HNL Šibenik.

Kup, šesnaestina finala, 15:30:
Sloga NG - Hajduk
Bednja - Rijeka
Tehničar 1974 - Slaven Belupo
Omladinac GV - Cibalia
Nehaj - Lokomotiva
Croatia - Istra 1961
Mladost Ždralovi - Varaždinski športski nogometni klub
Funtana - Zagreb
Lekenik - Vinogradar
Gorica - Šibenik
Opatija - Zelina
Pomorac - HAŠK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!