Nogomet

Remi u moskovskom derbiju, Ćorluka isključen; Srna strijelac u pobjedi Šahtara

Branimir Korać • subota, 26.09.2015.
Remi u moskovskom derbiju, Ćorluka isključen; Srna strijelac u pobjedi Šahtara
Foto: EPA

U ranijem subotnjem terminu u akciji su bili Rusi i Ukrajinci, u Rusiji je igran gradski derbi između CSKA i Lokomotiva dok je u Ukrajini odigran dvoboj dvije momčadi iz Donecka, Olimpika i Šahtara...

Rusi na rasporedu imaju deseto kolo, a subotnji program otvoren je gradskim derbijem između CSKA i Lokomotiva. Pobjednika na kraju nije bilo, susret je završen 1:1, a Vedran Ćorluka morao je ranije napustiti travnjak.

CSKA je poveo u 16. minuti pogotkom Doumbije s 11 metara nakon što je Nemanja Pejčinović skrivio kazneni udarac, međutim gosti su uspjeli vrlo brzo poravnati.

Pet minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac na drugoj strani, ovaj put krivac je bio Sergej Ignaševič, a Niasse je poravnao na 1:1.

Do kraja nije bilo rezultatskih promjena, a Ćorluka je u 81. minuti zaradio drugi žuti karton i ranije je morao napustiti travnjak.

Šahtar je uz dosta muke stigao do pobjede protiv Olimpika iz Donecka 3:2. Problem za Šahtar predstavljalo je isključenje Ivana Ordeca iz 17. minute te je igrao s igračem manje sve do 79. minute kada je na drugoj strani travnjak napustio Sekou Conde.

Olimpik je poveo golom Kadimjana u 18. minuti da bi Alex Teixeira iz penala izjednačio deset minuta prije kraja poluvremena.

U drugom dijelu Lisenko je vratio Olimpik u vodstvo, međutim prvo Dario Srna u 79. minuti iz penala poravnava, a zatim u sudačkoj nadoknadi Teixeira donosi tri boda Šahtaru.

Srna je igrao svih 90 minuta dok Eduardo nije ulazio u igru.

Ukrajinsko prvenstvo:
1. Šahtar 22
2. Dinamo Kijev 22 (-1)
3. Zorja 15 (-1)
4. Dnipro 14 (-1)
...
12. Olimpik 4
...

Rusko prvenstvo:
1. CSKA Moskva 26
2. Lokomotiv Moskva 21
3. Zenit 17 (-1)
4. Spartak Moskva 16 (-1)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!