Tenis

Donna Vekić dobro krenula u Taškentu, u tri seta svladana Bertens

Mihaela Bradovski • utorak, 29.09.2015.
Donna Vekić dobro krenula u Taškentu, u tri seta svladana Bertens

Nakon Petre Martić prolaz dalje na turniru u Taškentu tražila je i Donna Vekić. I dok je Martić kao lucky loser završila svoj put na uzbekistanskom turniru, Vekić je 2:1 pobjedom izborila meč s Njemicom Carinom Witthoeft...

Sat i pol trajala je borba između Nizozemke Kiki Bertens i Donne Vekić. 137. tenisačica svijeta u tri je seta svladala bolje rangiranu kolegicu na turniru u Taškentu s kojeg je nešto ranije ispala Petra Martić.

Donna je u četvrtom gemu prvog seta iskoristila priliku koju joj je 91. tenisačica svijeta ponudila i uz jednu neiskorištenu break loptu povela s 4:1. Do kraja su obje tenisačice držale svoj servis za konačnih 6:3.

Drugi, najkraći set, u potpunosti je pripao Nizozemki koja je 3:0 vodstvo u konačnici pretvorila u 6:1 i izjednačenje te ulazak u treći set.

A u njemu ponovno sličan scenarij kao u prvom. Vekić je za break iskoristila već prvu priliku, drugi gem u kojem protivnici nije dopustila da osvoji niti poen na svom servisu.

Pritiskala je za novi break i brži završetak posla i kod 4:2, odnosno 5:3, no na kraju je pobjedu potvrdila u devetom gemu.

Iduća protivnica bit će joj 58. tenisačica svijeta Njemica Carina Witthoeft.

WTA Taškent:
Donna Vekić - Kiki Bertens 6:3, 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2015. u 15:40
    vrijeme odrasanja-neka se kale..u porazima i pobjedama treba učiti
    Obrisan korisnik
  • teniosac29.09.2015. u 13:42
    bravo Donna
    teniosac