Tenis

Marin Čilić u polufinalu u Shenzhenu, u dva seta svladao Korejca Chunga

Branimir Korać • petak, 02.10.2015.
Marin Čilić u polufinalu u Shenzhenu, u dva seta svladao Korejca Chunga
Foto: EPA

Nakon što je Donna Vekić ušla u finale u Taškentu, Marin Čilić uhvatio je polufinale turnira u Shenzhenu. U četvrtfinalu svladao je Hyeona Chunga sa sličnim rezultatom kao u Washingtonu ove godine...

Mladi Korejac Hyeon Chung kojeg vrlo dobro poznaje Borna Ćorić još iz juniorskog tenisa, nije uspio iznenaditi Marina Čilića.

Hrvatski tenisač i u Shenzhenu je u sličnom meču kao što je bio onaj u Washingtonu ove godine, bio bolji te na kraju slavio sa 7:6, 6:4 za sat i 36 minuta, minutu duže i uz gem više u drugom setu, nego što je to bilo u prošlom meču.

Chung je do četvrtfinala došao fantastičnom igrom u dosadašnjem dijelu turnira, ispustio je ukupno samo tri gema, ali Čilić je ipak bolji od njegovih ranijih protivnika Di Wua i Aljaža Bedenea.

U ovom meču Marin je u trećem gemu izgubio svoj servis i Chung je stigao do prednosti, ali kod 3:2 Čilić radi break i vraća se u set. U 13. igri vodila se velika borba, Marin je propustio dvije set lopte, ali na trećoj je Chung odservirao dvostruku servis pogrešku i Čilić sa 8:6 uzima prvi set.

Drugi set otvoren je Čilićevim breakom već u prvom gemu, Chung se kratko vratio, ali Marin je napravio odmah novi break, otišao na 5:3 i mirno riješio pitanje prolaza.

U polufinalu igrat će protiv Guillerma Garcije Lopeza koji je prošao bez borbe protiv Adriana Mannarina.

ATP Shenzhen, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Hyeon Chung (Južna Koreja) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2015. u 14:50
    Dobio je Chunga Lunga korejac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2015. u 14:47
    Dobro, bio je bolji kad je bilo potrebno i to je to.
    Obrisan korisnik