Tenis

Marin Čilić bez polufinala Tokija, Kei Nishikori slavio preokretom

Branimir Korać • petak, 09.10.2015.
Marin Čilić bez polufinala Tokija, Kei Nishikori slavio preokretom
Foto: EPA

Marin Čilić zaustavljen je u četvrtfinalu ATP turnira u Tokiju. Uspješniji je bio drugi nositelj Kei Nishikori koji ga je svladao s 3:6, 7:5, 6:3...

Nakon što je u prvom kolu eliminirao Bornu Ćorića, Kei Nishikori bio je koban i za Marina Čilića. Marin mu je prepustio meč, u završnici drugog seta Nishikori je okrenuo sve na svoju stranu i otišao do pobjede.

Čilić je tako upisao i drugi poraz od Nishikorija ove godine nakon što je uzeo prvi set. Slično se dogodilo u Washingtonu gdje je Japanac došao do preokreta.

Ovdje je Marin odigrao vrlo dobar prvi set u kojem je kod 3:2 po prvi puta stvorio pritisak na servisu protivnika, došao do 15:40 i ubrzo i breaka. Do kraja seta obojica su bez većih problema čuvali svoj servis i Marin uzima set sa 6:3.

Drugi set protekao je u ravnopravnoj igri, jedina break lopta do same završnice bila je ona Čilićeva u drugom gemu da bi u završnici seta Marin izgubio servis te automatski i set sa 7:5.

Ulazak u drugi set obilježili su problemi obojice na servisu, a Nishikori je svoju priliku iskoristio kod 2:1 kada radi break i tu prednost bez problema drži do kraja meča.

Čiliću nisu pomogla niti 23 asa, Nishikori je bio opasniji na reternu i to mu se na kraju isplatilo. Polufinale Japancu donosi boljeg iz meča Benoita Pairea i Nicka Kyrgiosa.

ATP Tokio, četvrtfinale:
Kei Nishikori (Japan, 2) - Marin Čilić (Hrvatska, 6) 3:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2015. u 16:32
    Ja se pitam zašto mi plaćamo glupu pretplatu glupoj tv,koja ima najmanje sporta od svih javnih televizija u Europi,stvarno dno dna imaju 4 kanala i nemas sta za pogledati stvarno,cak ni dnevnik vise niko ne gleda na prvom uzas..
    Obrisan korisnik
  • andjel09.10.2015. u 15:00
    i ja sam počeo gledati kod 5:4 u drugom setu i nije me nimalo iznenadio nishikorijev preokret premda su komentatori više šanse davali čiliću
    andjel
  • Obrisan korisnik09.10.2015. u 13:56
    ha ha ha ha:-) to me podsjetilo na devedesete i Ivaniševića kad je javna televizija prenosila sportske događaje naših sportaša za razliku od danas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2015. u 11:19
    Naravno.čim sam počeo gledati više ništa nije mogao pogoditi.
    Obrisan korisnik