Ostali sportovi

Spektakularan završetak baseball sezone uz grand slam Phila Smitha

Sportnet • ponedjeljak, 12.10.2015.
Spektakularan završetak baseball sezone uz grand slam Phila Smitha

Bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 novi su prvaci Hrvatske u baseballu. Već treću sezonu za redom, Karlovčani i Splićani otišli su do završne, sedme utakmice finalne serije - prije dvije godine bolji su bili karlovački bejzbolaši, prošle splitski, a sada, eto, opet Karlovčani.

I to protiv fenomenalnog Australca Waynea Ougha koji je tako uspio odbacati i šestu i sedmu utakmicu finalne serije. Šestu utakmicu Splićani su dobili sa 12:4 u subotu pod jakom kišom i uz početno vodstvo 11:0 nakon čega je Australac dobio odmor već nakon četiri izmjene. U nedjelju se zbog padalina nije moglo igrati, a do ponedjeljka je Ough opet bio spreman.

No, već u prvoj izmjeni načeo ga je Sertić udarcem za tri baze, a Karlovčani su uz lagani bunt Gojkovića došli do vodstva 1:0. Taj rezultat stajao je na semaforu do pete izmjene, kada Karlovčani pune baze i slijedi trenutak sezone - grand slam udarac (home run na pune baze) Amerikanca u karlovačkim redovima Phila Smitha.

Izvrsnog domaćeg bacača Horvatića Splićani su ozbiljno uzdrmali samo u osmoj izmjeni. Sa 5:1 došli su na 5:3, imali i trkača na trećoj bazi, no uslijedio je vjerojatno najvažniji strike-out utakmice i kraj osmog splitskog napada. Ali i splitskih nadanja, čini se, jer u svom osmom napadu Karlovčani dolaze do još dva boda za konačnih 7:3, dok u posljednjem napadu Nade nije bilo nikakve neizvjesnosti, već brza i laka tri izbacivanja za zaista ogromno slavlje domaćih igrača i navijača.

Najbolji udarač prvenstva je Phil Smith, a najbolji bacač, ali i najkorisniji igrač - Antonio Horvatić, obojica iz pobjedničke momčadi. Karlovčanima je ovo već 13. naslov prvaka države, splitska Nada ima ih šest, dok su pet puta prvaci bili igrači BK Zagreba.

Foto: Oliver Švob

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!