Nogomet

Schmidt: „Zbog ovakvih utakmica gledatelji dolaze na stadion“, Garcia: „Nisam razočaran konačnim ishodom“

Niko Rukavina • srijeda, 21.10.2015.
Schmidt: „Zbog ovakvih utakmica gledatelji dolaze na stadion“, Garcia: „Nisam razočaran konačnim ishodom“
Foto: EPA

U skupini E, Bayer i Roma odigrali su ljepoticu kola u Leverkusenu. Dvoboj je na kraju završio 4:4, a Barcelona je pogocima Ivana Rakitića došla do pobjede protiv BATE Borisova u Bjelorusiji.

Sjajna i najefikasnija utakmica kola odigrana je u Leverkusenu između Bayera i Rome. Bayer je poveo s 2:0, Roma je do 74. preokrenula na 4:2, da bi pogocima Kevina Kampla u 84. i Admira Mehmedija u 86. Apotekari došli do boda.

“Ovo je bila sve samo ne normalna nogometna utakmica. Zbog ovakvih dvoboja ljudi dolaze na stadion. Na kraju smo imali i veliku šansu da dođemo i do 5:4 što bi bilo pravo ludilo. Dobro smo krenuli, no nakon 2:0 postali smo pasivni, a Roma je iskazala svoju kvalitetu. Nismo odustajali ni nakon 2:4, nastavili smo napadati, a moji igrači su pokazali veliki moral“, rekao je nakon utakmice trener Bayera, Roger Schmidt

Nakon tri kola Bayer se nalazi na drugom mjestu ljestvice skupine E s četiri boda, dok Vučica i dalje ne zna za pobjedu. Vrlo blizu bili su sinoć, ali su na kraju pokleknuli i u sljedećem kolu, protiv Bayera na Olimpicu, moraju ići isključivo na pobjedu.

“Nisam razočaran konačnim ishodom. Gubili smo 2:0 i mnoge momčadi bi u tim trenucima potonule, no mi smo napadali i preokrenuli smo rezultat na 4:2. No, iritantno je svakako što smo na kraju ispustili pobjedu. Osjećaji su pomiješani. Naš problem je jer primamo previše golova, na poboljšanju obrane treba raditi cijeli tim“, rekao je nakon dvoboja Romin Rudi Garcia.

Aktualni prvak Europe, Barcelona, s 2:0 je nadvisila BATE Borisov u Bjelorusiji. Junak dvoboja bio je Ivan Rakitić koji je zabio oba pogotka za Katalonce. Bjelorusi su izdržali prvo poluvrijeme bez primljenog pogotka, da bi ih Raketa u 48. minuti načeo topovskim udarcem.

“Naša tranzicija iz obrane u napad je bila prilično loša i to me više razočaralo od konačnog rezultata. Barcelona nam je očitala lekciju, pokazala kako bi se nogomet trebao igrati, pogotovo kad izgubiš loptu. Bilo je jasno da nas Barcelona u niti jednom trenutku nije podcijenila i bili su u potpunosti pripremljene na naše kontranapade“, rekao je nakon dvoboja Aleksandr Yermakovich, trener BATE-a.

Barcelona predvodi skupinu sa sedam bodova nakon tri kola. Pobjedom nad BATE-om na Camp Nou mogla bi osigurati nastup u drugom krugu.

“Igrali smo samopouzdano i zaslužili smo pobjedu. Odigrali smo dobru utakmicu, radili smo presing, protiv vrlo kompaktne momčadi koja je igrala zgusnuta u svojem kaznenom prostoru. Očekivali smo kontranapade s njihove strane, no naša obrana uspjela je spriječiti protivnika u svojem naumu“, rekao je nakon dvoboja Luis Enrique.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!