Nogomet

Bez pogodaka u Parizu, Šahtar u problemima, remi u Moskvi

Branimir Korać • srijeda, 21.10.2015.
Bez pogodaka u Parizu, Šahtar u problemima, remi u Moskvi
Foto: EPA

U skupinama A i B Lige prvaka domaćini su ostvarili dvije pobjede dok su dva susreta završila remijem. Jedan od njih bio je i derbi između PSG-a i Real Madrida...

Skupina A

Malmö - Šahtar 1:0

Iznenađenje u Malmöu gdje je istoimeni domaćin bio bolji od Šahtara, slavio s 1:0 i ostavio Ukrajince na dnu skupine bez ijednog osvojenog boda i bez postignutog pogotka. Šahtar polako gubi bitku za prolazak u osminu finala, a pod upitnikom je i treće mjesto u skupini.

Rano su Šveđani stigli do prednosti, u 18. minuti Konate je pobjegao Dariju Srni, ubacio u sredinu za Rosenberga koji šalje loptu u mrežu Pjatova.

Do kraja prvog dijela obje momčadi stvorile su nekoliko zanimljivih prilika, ali pogodaka više nije bilo.

U drugom dijelu Šahtar je krenuo dosta nervozno, Malmö je imao čišće situacije, a najbolju u 55. minuti kada je zaradio kazneni udarac. Srna je srušio Bergeta u 16 metara, dosuđen je penal, ali Pjatov brani pokušaj Đurđića.

Pet minuta kasnije još jedna velika prilika za domaćina, ali ovaj put nakon ubačaja Rodića lopta je završila na vratnici.

U 71. minuti u igru je ušao Eduardo umjesto Marlosa, sudjelovao u akciji u kojoj je Teixeira poslao loptu u mrežu, međutim dosuđeno je zaleđe.

Ostalo je 1:0 čime je Šahtar došao u dosta tešku situaciju.

PSG - Real Madrid 0:0

U najzanimljivijoj utakmici dana pogodaka nije bilo. Real Madrid gostovao je u Parizu, obje momčadi imale su prilike za pogotke, ali nisu uspjele realizirati ih.

Luka Modrić oporavio se i vratio na travnjak, doduše zaigrao je od 69. minute kada je ušao umjesto Isca dok je Mateo Kovačić odgledao utakmicu s klupe.

Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Madriđanima koji su bili znatno bolji protivnik, PSG je odigrao vrlo skromno, ali gosti to nisu uspjeli kazniti i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu Parižani su se trgnuli, u 50. minuti došli su vrlo blizu vodstva kada je nakon ubačaja Motte, Cavani poslao loptu pokraj vratnice.

Na drugoj strani najčešće je prijetio Ronaldo, imao je nekoliko dobrih pokušaja, ali Trapp je poput Navasa bio vrlo siguran.

Skupina B

CSKA Moskva - Manchester United 1:1

Manchester United je u tvrdoj utakmici odnio bod iz Moskve gdje je s CSKA remizirao 1:1. Susret nije donio puno uzbuđenja i velikih prilika, a na kraju je završen realnim ishodom.

15 minuta čekalo se na prvi pogodak, a onda je domaćin poveo. Sudac Velasco dosudio je kazneni udarac nakon što je Anthony Martial igrao rukom. Eremenko je izveo penal, David De Gea je obranio, ali nakon toga Seydou Doumbia bio je na pravom mjestu i De Gea više nije mogao ništa napraviti.

U završnici prvog poluvremena Vasili Berezucki izašao je s travnjaka zbog ozljede, a zamijenio ga je brat blizanac Aleksej, no to nije poremetilo previše igru domaćina.

U drugom dijelu Moskovljani su tražili još jedan kazneni udarac nakon što je Rojo igrao rukom, ovaj put Velasco je ostao nijem, a u 65. minuti gosti su došli do poravnanja. Valencia je ubacio s desne strane, a snažnim udarcem glavom Martial je ostavio Akinfejeva bez šanse.

Do kraja susreta bliže drugom pogotku bili su gosti i to u 85. minuti kada je Akinfejev u posljednji trenutak presjekao loptu ispred Fellainija koji bi imao lagan zadatak.

Wolfsburg - PSV 2:0

Wolfsburg je nastavio s odličnim igrama na svom travnjaku, ubilježio je novu pobjedu i to protiv PSV-a iz Eindhovena kojeg je svladao s 2:0. Zaslužena pobjeda domaćina koji se pokazao boljim protivnikom, bio je opasniji i zaslužio je tri boda.

U prvih pola sata malo toga se događalo, ali nakon toga su obje momčadi počele ozbiljnije prijetiti i već do kraja prvog dijela moglo je biti promjene rezultata.

Do nje ipak tada nije došlo, no zato u prvih 15 minuta drugog dijela domaćin rješava pitanje pobjednika.

U 46. minuti obrana gostiju reagirala je dosta loše, Zoet je uspio odbiti prvi pokušaj Wolfsburga, no lopta je došla do Basa Dosta koji zabija za vodstvo.

U 57. minuti već je 2:0. Još jedna loša reakcija obrane PSV-a je kažnjena, Caligiuri je bio u ulozi asistenta, a Kruse glavom povisio vodstvo.

U samoj završnici susreta gosti su dobili priliku za smanjenje vodstva, Benaglio je skrivio kazneni udarac rušenjem Locadije, ali se odmah iskupio obranivši njegov udarac s 11 metara.

Skupina C

Atletico Madrid - Astana 4:0

Iznenađenja na Vicente Calderonu nije bilo. Atletico je visoko slavio protiv Astane s 4:0 i goste ostavio na jednom bodu do kojeg su došli u prošlom kolu kada su iznenadili Galatasaray.

Ovdje je od početka sve bilo na strani domaćina koji je odmah počeo nizati prilike, a otvorilo se u 23. minuti kada je Atletico poveo. Yannick Carrasco ubacio je nisku loptu u 16 metara gdje je na pravom mjestu bio Saul Niguez i pogodio za vodstvo.

Jackson Martinez je ubrzo povisio na 2:0 iskupivši se ujedno za veliki promašaj nekoliko trenutaka ranije. Kod tog pogotka dio krivice snosi i vratar Erić koji je morao bolje reagirati.

Novi pogoci stigli su u drugom dijelu. U 63. minuti krasan pogodak postigao je mladi Oliver Torres nakon dodavanja Gabija da bi u posljednjim trenucima nakon ubačaja Corree u svoju mrežu loptu poslao Dedečko.

Galatasaray - Benfica 2:1

Vrlo važnu pobjedu upisao je Galatasaray koji je ugostio Benficu i slavio 2:1. Domaćin nije imao izbora, igrala mu je samo pobjeda i na kraju ju je i ostvario.

Počelo je odlično po goste koji su poveli već u 74. sekundi golom Nicolasa Gaitana što je ujedno i najbrži pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Domaćinu je trebalo vremena da dođe k sebi, ali oko 15. minute preuzeo je kontrolu nad igrom. U 19. je stigao do poravnanja, Andre Almeida igrao je rukom u kaznenom prostoru, a Selcuk Inan izjednačio iz kaznenog udarca.

U 33. minuti potpuni preokret i to u trenucima kada je Benfica ponovno počela igrati bolje. Ovaj put strijelac je bio Lukas Podolski i Galatasaray se našao u prednosti.

Drugo poluvrijeme počelo je vatreno, nizale su se prilike na obje strane, a u 50. minuti Galatasaray je mogao doći i do trećeg pogotka kada je Wesley Sneijder pucao, lopta se odbila, prevarila vratara, ali i završila na vratnici.

U završnici je Benfica pritisnula, tražila poravnanje, međutim Galatasaray je izdržao i uzeo sva tri boda.

Skupina D

Manchester City - Sevilla 2:1

Dramatično je bilo u Manchesteru gdje je City ugostio momčad Seville i u sudačkoj nadoknadi izvukao pobjedu 2:1. Domaćin se rano našao u rezultatskom zaostatku, ali je ipak uspio doći do preokreta.

Gosti su se postavili hrabro i od početka su davali naznaku da žele golove i bodove. U 16. minuti centimetri su od pogotka dijelili Jevhena Konopljanku, no ispriječila se vratnica da bi nakon pola sata ipak imao više sreće.

Igrala se 30. minuta kada je Cityjeva obrana loše reagirala i to su kaznili Vitolo i Konopljanka čija je akcija završila vodećim pogotkom Seville.

Domaćin se ipak brzo vratio. U 36. minuti Rico brani pokušaj Sterlinga, lopta se odbija do Bonyja koji gađa kut, a pomaže mu skretanjem lopte Adil Rami za poravnanje.

Što se više bližio kraj susret, pritisak Cityja je sve više rastao i na kraju se isplatio u sudačkoj nadoknadi. Kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Toure je poslužio De Bruynea koji krasnim udarcem pogađa suprotni kut za pobjedu Cityja.

Juventus - Borussia Mönchengladbach 0:0

Massimiliano Allegri polako je kompletirao momčad, vratili su se odsutni i ozlijeđeni i u nastavku sezone očekuje bolje nastupe. Ovaj susret nije protekao dobro za Juventus, bez pogodaka protiv Borussije, a priliku je dobio i Mario Manđžukić koji je igrao do 70. minute.

U prvom dijelu Juventus je u potpunosti kontrolirao igrao, Borussia je bila zatvorena i nije puno riskirala, ali prilike koje je domaćin stvorio ostale su neiskorištene.

U 65. minuti domaćin je tražio kazneni udarac kada je Mandžukić ušao u 16 metara i nakon kontakta s Dominguezom završio na travi, no sudac nije smatrao da je bilo prekršaja.

Do kraja susreta pritisak >Juventusa natjerao je na dodatno povlačenje gostiju, ali mreža odličnog Sommera nije se zatresla i ostalo je 0:0.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Malmö1:0Šahtar
PSG0:0Real Madrid
1Real Madrid 511:3+813
2PSG 510:1+910
3Šahtar 57:12-53
4Malmö 51:13-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.10.2015. u 11:20
    Šta se to događa sa Mandżom?? Ne zabija, dogovori sa suigračima nikak ne štimaju, uvijek je na krivom mjestu. I sada je počeo (loše) odglumiti foulove u kaznenom prostoru ...
    narada108