Nogomet

Rebić i Ćorluka zaradili isključenja, Poljaci u gostima iznenadili Fiorentinu

Branimir Korać • četvrtak, 22.10.2015.
Rebić i Ćorluka zaradili isključenja, Poljaci u gostima iznenadili Fiorentinu
Foto: EPA

Ante Rebić i Vedran Ćorluka nisu dočekali kraj susreta na travnjaku, obojica su zaradili isključenja zbog kojih su ranije morali s terena...

Skupina C

Gabala - Borussia Dortmund 1:3

Dortmundska Borussia u ranom terminu lakoćom je slavila kod Gabale s 3:1 uz sjajan nastup Pierre-Emericka Aubameyanga koji je postigao hat-trick. Gosti su doputovali bez Henriha Mhitarjana koji zbog političkih odnosa Armenije i Azerbajdžana nije bio među putnicima.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i stvorio nekoliko prilika, ali nakon 15 minuta Borussia je počela preuzimati kontrolu. U 31. minuti Aubameyang je došao do svojeg prvog pogotka, do kraja prvog dijela povisio je na 2:0, a u 73. minuti kompletirao je hat-trick. U završnici susreta bivši igrač Dinama Dodo samo je postavio konačnih 3:1.

Skupina G

Lazio - Rosenborg 3:1

Vrlo dobra utakmica u Rimu i pobjeda Lazija 3:1. Domaćin je od šeste minute igrao s igračem manje zbog isključenja Mauricija, ali unatoč tome uspio je slaviti.

Počelo je vatreno, već u trećoj minuti Lazio je pogodio vratnicu pa gredu, a zatim ostao bez brazilskog braniča. Unatoč tome domaćin je na poluvrijeme otišao s vodstvom i to golom Matrija iz 28. minute.

U 54. minuti Anderson je povisio na 2:0 da bi Soderlund vratio nadu Rosenborgu smanjenjem na 2:1. Dogodilo se to u 69. minuti, ali deset minuta kasnije ponovno je domaćin imao komotno vodstvo, ovaj put strijelac je bio Candreva za konačnih 3:1.

Dnipro - St. Etienne 0:1

Dnipro je propustio priliku doći do važna tri boda u susretu protiv St. Etiennea. Izgubio je 1:0 i tako omogućio Francuzima da ga prestignu na ljestvici.

Pobjedu St. Etienneu osigurao je Romain Hamouma golom u završnici prvog poluvremena.

Skupina H

Sporting Lisabon - Skenderbeu 5:1

Skenderbeu nije imao šanse u Lisabonu. Domaći Sporting visoko je slavio s 5:1 i stigao do prve pobjede u ovosezonskoj Europskoj ligi. Problema je bilo tek u prvih pola sata, no kada je Hamdi Salihi u 24. minuti napustio igru zbog drugog žutog kartona, domaćin je imao olakšan posao.

U završnici prvog poluvremena domaćin je dobio dva kaznena udarca, realizirali su ih Alberto Aquilani i Fredy Montero za 2:0 vodstvo na odmoru. U drugom dijelu domaćin je napunio mrežu Skenderbeua, dva pogotka postigao je Matheus Pereira, a jedan Tobias Figueiredo dok je Jashanica u završnici samo smanjio na konačnih 5:1.

Lokomotiv Moskva - Bešiktaš 1:1

Burno je bilo u dvoboju Lokomotiva i Bešiktaša, puno naguravanja i nesportskih poteza, a stradao je i Vedran Ćorluka koji je zaradio izravni crveni karton zbog udaranja Sose gdje je i započeo incident.

Domaćin je imao vodstvo od 54. minute golom Maicona, no deset minuta kasnije Mario Gomez poravnao je na 1:1. Iako je završnicu odradio s igračem manje, Lokomotiv je uspio zadržati prednost.

Skupina I

Fiorentina - Lech 1:2

Nikola Kalinić i Milan Badelj dobili su odmor, a Fiorentina je izgubila na svom travnjaku od Lecha s 2:1. Od prve minute zaigrao je Ante Rebić koji je u sudačkoj nadoknadi zaradio isključenje.

Gosti su se odlično branili i zaustavljali napade domaćina, a u 65. minuti najavili su iznenađenje. Tek što je ušao na travnjak, Dawid Kownacki poslao je loptu u mrežu za vodstvo Lecha. I drugi igrač koji je ušao s klupe postighao je pogodak, Macieju Gajosu trebale su samo četiri minute da povisi na 2:0. Sve što je Fiorentina napravila do kraja, bilo je smanjenje na 2:1 preko Giuseppea Rossija u 90. minuti.

Basel - Belenenses 1:2

Iznenađenje je priredio Belenenses koji je s 2:1 svladao u gostima Basel. Domaćin je bio bolji i opasniji, ali gosti su ipak odnijeli sva tri boda.

Basel je poveo u 15. minuti preko Langa, ali do odlaska na odmor Leal i Kuca donijeli su preokret te je Basel po prvi puta u skupini ostao bez bodova.

Skupina J

Anderlecht - Tottenham 2:1

Tottenham je rano stigao do vodstva kod Anderlechta, ali na kraju je ipak izgubio čime se situacija u skupini potpuno zakomplicirala.

Već u četvrtoj minuti Christian Eriksen doveo je goste u vodstvo, ubrzo je imao priliku za povećanje vodstva, a kada je nije iskoristio, Anderlecht je u 13. minuti poravnao. Defour je ubacio u 16 metara, a lopta je došla do Gilleta koji je šalje u mrežu.

Tottenham je imao kontrolu nad susretom, 66 posto vremena bio je u posjedu lopte, ali nije to kapitalizirao vodstvom. U drugom dijelu nastavila se slična slika, a u 75. minuti Anderlecht je dovršio preokret. Stefano Okaka nadmudrio je Llorisa i donio pobjedu Anderlechtu.

Monaco - Qarabag 1:0

Uz dosta muke Monaco je stigao do pobjede protiv Qarabaga koji je odigrao dobru utakmicu i 20 minuta dijelilo ga je od boda. Ipak, domaćin je uspio doći do pogotka i pobjede.

Danijel Subašić branio je cijelu utakmicu dok je Mario Pašalić u 57. minuti zamijenio Silvu. Tri boda Monacu donio je Traore u 70. minuti.

Skupina K

Apoel - Asteras 2:1

U dvoboju momčadi s dna poretka skupine K Apoel je ugostio momčad Asterasa i slavio s 2:1. Ciprani su bili bolji protivnik i na kraju su zaslužili pobjedu.

Asteras je već u osmoj minuti stigao do vodstva golom Briana Lluya da bi domaćin na kraju prvog i početkom drugog poluvremena napravio preokret. Fernando Cavenaghi iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela poravnao je na 1:1, a u 59. minuti Carlao je donio preokret domaćinu.

Schalke - Sparta Prag 2:2

Do velikog boda stigla je praška Sparta na teškom gostovanju kod Schalkea. Susret je završen bez pobjednika 2:2 čime je Schalke ostao na vrhu ljestvice.

Već u šestoj minuti Franco Di Santo doveo je domaćina u vodstvo i Schalke je tu prednost držao do početka drugog dijela. Ulazak u nastavak bio je loš za domaćina i Fatai i Lafata rade preokret da bi Sane golom u 73. minuti ipak spriječio prvi poraz Schalkea.

Skupina L

AZ Alkmaar - Augsburg 0:1

Nakon dva poraza u prva dva kola, nogometaši Augsburga imali su imperativ pobjede na gostovanju kod Alkmaara. Igrala im je samo pobjeda, svaki drugi rezultat potpuno ih je udaljavao od borbe za prolazak.

U konačnici su slavili iako je domaćin bio opasniji, bio je dovoljan jedan pogodak i to u prvom poluvremenu. Strijelac je bio Piotr Trochowski koji je iz slobodnog udarca u 43. minuti svladao Gina Coutinha.

Partizan - Athletic Bilbao 0:2

Iznenađenja nije bilo u Beogradu gdje je Athletic Bilbao potvrdio kvalitetu protiv Partizana i slavio s 2:0. Španjolci su bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo došli do sva tri boda.

Mrežu domaćina načeli su u 32. minuti kada je pogodio za vodstvo Raul Garcia, a svaku dvojbu otklonio je u 85. minuti Benat golom za konačnih 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.10.2015. u 23:56
    Ante Rebić, šta reći? A barem sada igra, samo: da li je to njegova prava pozicija, na desnom boku? BTW Augsburg je strašan: Prije dvje godine u 2. ligi, a sad kradu bodove u Evropi.
    narada108