Nogomet

Osijek na domaćem terenu protiv Slavena hvata priključak momčadima iznad zone ispadanja

UEFA • petak, 23.10.2015.
Osijek na domaćem terenu protiv Slavena hvata priključak momčadima iznad zone ispadanja
Foto: Hrvoje Knežević

Današnja utakmica u Gradskom vrtu za pretposljednji Osijek od presudne je važnosti budući da igraju protiv 8. Slaven Belupa koji im bježi četiri boda. Obje momčadi nalaze se u lošoj formi. Osijek u utakmicu ulazi s tri uzastopna poraza, a Farmaceuti za pobjedu ne znaju već šest kola.

Nogometaši Osijeka nalaze se u nezavidnoj situaciji, na pretposljednjem mjestu s tri uzastopna poraza. Dvoboj na domaćem terenu protiv Slaven Belupa od presudne im je važnosti, budući da se Farmaceuti nalaze na poziciji iznad zone ispadanja s četiri boda više od Osječana. Stoga, momčadi iz Gradskog vrta u ovoj utakmici igra isključivo pobjeda kako bi ostvarila priključak sa sredinom tablice.

“Došao sam u Osijek sa željom da pomognem mom gradu i klubu. Znao sam da je klub u financijskim problemima, da novaca već dugo nemamo, a novac sigurno nije razlog zašto sam ovdje. Igrači su mladi, bez trenutnih konkretnih rezultata, ali vjerujem u te mlade ljude, znam da mogu pokazati više“, rekao je u emotivnom priopćenju trener Osijeka Zoran Zekić.

Osijeku svakako problem predstavlja bojkot navijačke skupine Kohorte koja je nezadovoljna upravljanjem kluba posljednjih godina proglasila bojkot utakmica NK Osijeka. No, čini se kako ni šira javnost ne podržava ovu upravu, a Zekić apelira na podršku.

“Moji igrači zbog navijača igraju s dodatnim teretom na leđima budući da se klub već dugo nalazi u velikim financijskim problemima. Da imamo podršku i malo pozitivne energije bilo bi nam puno lakše. Pozivam igrače da se danas bore za klub i sve one koji nisu odustali od nogometa i NK Osijeka da nam pomognu u ovoj važnoj utakmici“, rekao je Zekić.

Osijek se već nekoliko sezona grčevito bori za opstanak, financijska situacija u klubu je teška. Prošle sezone u posljednjem kolu Osijek je upravo s 3:2 dobio Slaven Belupo u posljednjem kolu, pogotkom Aljoše Vojnovića iz penala u 87., čime je sačuvao prvoligaški status. Tada je Osijek došlo podržati gotovo devet tisuća ljudi.

Slaven Belupo je jako dobro ušao u sezonu, no u HNL-u već šest kola ne znaju za pobjedu. Doduše, izgubili su samo od Dinama i Hajduka, ali s četiri preostala remija, od kojih su tri bila na domaće terenu, pali su na 8. mjesto i današnjim porazom našli bi se u iznimno teškoj situaciji.

“Ovo će za nas biti vrlo zahtjevna utakmica. Osječani hvataju posljednji vlak za opstanak i moramo se baciti na glavu kako bismo se vratili na pravi kolosijek. Moramo biti maksimalno borbeni jer jedino tako možemo do pozitivnog rezultata. Već dugo nismo pobijedili, ali uz borbenost možemo do uspjeha“, rekao je Željko Kopić, trener Slavena.

U prvoj utakmici ove sezone u Koprivnici Farmaceuti su slavili s 3:0. Zanimljivo, treneri obje momčadi imat će sve igrače na raspolaganju.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!