Košarka

Martinko: "Stabilan prvoligaš s igračima iz vlastitog košarkaškog pogona"

Edvard Burić • petak, 23.10.2015.
Martinko: "Stabilan prvoligaš s igračima iz vlastitog košarkaškog pogona"

Pred košarkašima Vrijednosnica Osijek utakmica je 4. kola hrvatskog košarkaškog prvenstva. U Grad na Dravi dolazi KK Zagreb, a što su čelnici kluba iskoristili za 'opsežniju' konferenciju za medije.

Brokeri su u prva tri kola odigrali dvije utakmice i upisali oba poraza. Jedno su kolo bili slobodni, a prvu pobjedu u novoj sezoni pokušat će ostvariti protiv Zagreba u Gradskom vrtu.

"Moj Grad moj tim"

U najvećem slavonskom gradu radi se odličan posao. Suradnja košarkaškog kluba Vrijednosnice Osijek i Grada poprima sve šire dimenzije. Posljednji primjer kvalitetne suradnje svakako je projekt "Moj Grad moj tim" koje možemo vidjeti na svakom kutku Grada Osijeka.

Pred novinare prvi je izašao sportski direktor Vrijednosnica Osijek Renato Martinko i predstavio planove i ciljeve kluba: "Biti stabilan prvoligaš s većinom tima iz vlastitog košarkaškog pogona, što osigurava financijska stabilnost kluba, kroz tvrtku Vrijednosnice Osijek, čijem se vlasniku gospodinu Alexanderu Hrkaču još jednom zahvaljujem. Za ostvarivanje naših planova jako je važno i premještanje kluba iz Darde u Osijek, gdje nam je Grad Osijek osigurao uvjete za rad na puno višem nivou. Koristim ovu priliku da se ljudima koji vode brigu o sportu u Gradu Osijeku još jednom zahvalim".

Usporedbu prošlosezonske i ovosezonske momčadi napravio je trener Vladimir Krstić: "Napadački učinak Tončinića mogu nadomjestiti Diminić i Ušić, dok smo u obrambenom dijelu pod košem sad još i bolji, a Meznarićev učinak pokriva Matej Karlović".

"Zadovoljan sam igrom u Splitu, gdje smo vodili i bili bolji tri četvrtine. Zadovoljan sam obranom jer smo ekipu koja je u prve dvije utakmice zabijala preko 90 koševa spustili ispod 70, no nisam zadovoljan napadom, jer nismo pogodili otvorene šuteve kako bi došli do bodova. Protiv Kaštela smo vodili više od tri četvrtine i igrali dobro, no nismo iskoristili prednost u visini, te nismo našli rješenje za Antu Delaša (bivši igrač Cedevite), u zadnjoj četvrtini. Trenutno je naš najveći problem slab učinak zaštićenih igrača, gdje smo najlošiji u ligi i na tome moramo poraditi ako želimo doći do pobjeda", komentira prve dvije utakmice Krstić, a prenose službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza.

O Zagrebu i konkurenciji trener Osječana kaže: "Njihov roster, budžet i logistika su na nivou ABA lige i teško da će ih bilo koja ekipa pobijediti, no da ćemo se mi maksimalno boriti i pokušati ih iznenaditi uz pomoć publike, to sigurno hoćemo. Jedini smo klub u ligi koji nije u Gradskom proračunu, dok su ostalim klubovima to glavni izvori prihoda i da su naši konkurenti zbog toga u velikoj prednosti".

Utakmica protiv Zagreba igra se u subotu u maloj dvorani Gradski vrt s početkom u 20:00 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaHKL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2015. u 19:51
    A tablica je iz kojeg stoljeća?
    Obrisan korisnik