Nogomet

Hrvatska nadigrala Nigeriju i zasluženo prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • subota, 24.10.2015.
Hrvatska nadigrala Nigeriju i zasluženo prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva
Foto: hns.family

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina igrat će u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu. Nakon dva remija, izborila je pobjedu protiv Nigerije 2:1 i zauzela drugo mjesto u skupini...

Nakon nervozne i skromne prve utakmice protiv Čilea, Hrvatska je u naredna dva nastupa odigrala vrlo dobro, nadigrala i SAD i Nigeriju te se plasirala u osminu finala. Protiv SAD-a dobra igra u drugom dijelu nije nagrađena pobjedom, tri puta pogođen okvir gola u završnim minutama dokaz su i izostanka sreće, ali zato je Nigerija svladana s 2:1 u odlučujućoj utakmici u skupini.

Iako je Hrvatska bila znatno bolji protivnik, Nigerija je bila ta koja je došla do vodstva preko svojeg najopasnijeg strijelca Victora Osimhena. Dogodilo se to već u 20. minuti nakon čega je Hrvatska nastavila pritiskati, tražiti poravnanje, ali do odlaska na odmor promjene nije bilo.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na preokret. U 50. minuti Nikola Moro odlično je pronašao Josipa Brekala koji poravnava na 1:1.

Ubrzo stiže i drugi pogodak, obrana Nigerije loše je reagirala što je iskoristio Moro koji je osvojio loptu, sjajno proigrao Karla Majića, a ovaj smireno pogodio mrežu za vodstvo.

Do kraja susreta Hrvatska je izdržala, nije dozvolila izjednačenje, a najopasnije je bilo u samoj završnici kada je pokušao Chukwueze, ali Kalaica je uspio blokirati njegov pokušaj.

Hrvatska je tako ostvarila prvi cilj, uspjela je proći u nokaut fazu gdje tek očekuje protivnika. Znat će ga nakon što svoj dvoboj odigraju Njemačka i Meksiko u skupini C, Njemačka je trenutno prvoplasirana sa šest bodova dok Meksiko na drugom mjestu ima dva boda manje.

Osim Nigerije kao prvoplasirane i Hrvatske kao drugoplasirane, u osminu finala mogao bi i Čile kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.10.2015. u 18:41
    strašni su, bravo. Šta im je Moro radio na ljevoj strani pri 1:0. Fala Kruletu na snimci. Sljedeći protivnik vrlo vjerojatno Meksiko (2. iz grupe C koja još mora igrati protiv jakih Njemaca, dobila Argentinu, ali iznenada samo odigrali 0:0 sa Australijom).
    narada108
  • Obrisan korisnik24.10.2015. u 14:08
    imaju karakter, pobjednički, jer i kad gube jedan, dva razlike oni idu i nema predaje. s takvim mentalitetom i talentom se može puno uz malo sreće
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir24.10.2015. u 11:59
    Bravo dečki!! Fantastična pobjeda i odličan rezultat več sada. Mislim da nikad u nižim kategorijama nismo prošli grupu. I to pobjeda protiv branitelja naslova. Van-serijska generacija. Posebno bih istaknuo način na koji igraju ti mladići. Razina odgovornosti i profesionalnosti u igri je za ovo... [više na forumu]
    Mithrandir
  • sportoz24.10.2015. u 10:30
    Moram priznat da sam uoči tekme bio 100% pesimist. Otprilike kao kad igra NK Osijek protiv bilo koga... Bravo!!
    sportoz
  • Obrisan korisnik24.10.2015. u 08:02
    Mor'o je i Moro odigrati jednu dobru utakmicu, svaka cast decki
    Obrisan korisnik