Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, 25.11.2015, 16:00 h
Astana
Astana 2:2 Benfica
Benfica

VIDEO: Benfica izvukla bod u Kazahstanu za dolazak na korak od prolaza skupine

Branimir Korać • srijeda, 25.11.2015.
VIDEO: Benfica izvukla bod u Kazahstanu za dolazak na korak od prolaza skupine
Foto: EPA

U prvom današnjem dvoboju petog kola Lige prvaka, Benfica je gostovala u Kazahstanu kod Astane i izvukla remi 2:2. Domaćin je vodio s 2:0, ali golovima Raula Jimeneza gosti su uspjeli doći do remija...

Astana je upisala još jedan odličan nastup u Ligi prvaka i stvorila je probleme i Benfici. I treći put na svom stadionu ostala je neporažena, remizirala je s Galatasarayom i Atleticom, a sada i s Benficom čime još uvijek matematički ostaje u igri za treće mjesto.

Da bi imala šanse do samog kraja, morat će navijati za madridski Atletico i njegovu pobjedu ili barem remi protiv Galatasaraya u večerašnjem susretu nakon čega bi Kazahstanci u Turskoj tražili čudo u posljednjem kolu.

S druge strane Benfica je napravila još jedan korak prema prolazu. Sve osim pobjede Galatasaraya večeras u Madridu, osigurava joj mjesto u nokaut fazi Lige prvaka.

Početak susreta u Kazahstanu donio je nekoliko lijepih prilika za Benficu koje su ostale nerealizirane, a nakon toga stigla je kazna i vodstvo Astane. U 19. minuti Kabananga je odlično uočio Patricka Twumasija koji je nadmudrio Julija Cesara i zabio za vodstvo, prvi pravi pogodak Astane u Ligi prvaka nakon što je Galatasaray u remiju 2:2 postigao dva autogola.

Novi šok za goste uslijedio je u 31. minuti. Foxi Kethevoama izveo je slobodni udarac, lopta je došla do Marina Aničića koji zabija za 2:0.

Ipak u završnici prvog dijela Benfica si pruža priliku, Raul Jimenez iz blizine smanjuje na 2:1 nakon ubačaja Jonasa.

U drugom dijelu Benfica se otvorila i krenula po poravnanje, to je ostavilo dosta prostora domaćinima koji su prijetili iz kontranapada, ali ipak je Benfica došla do boda. U 72. minuti Jimenez postiže svoj drugi pogodak i tako spašava Benficu od poraza.

Do kraja je ostalo 2:2 i obje momčadi mogu biti zadovoljne ovim ishodom.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana2:2Benfica
Atlético Madrid2:0Galatasaray
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!