Liga prvaka, skupina B, 5. kolo, 25.11.2015, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 0:2 Wolfsburg
Wolfsburg

VIDEO: Schürrle s dva pogotka donio važnu pobjedu Wolfsburgu protiv CSKA

Denis Drljepan-Mihoci • srijeda, 25.11.2015.
VIDEO: Schürrle s dva pogotka donio važnu pobjedu Wolfsburgu protiv CSKA
Foto: EPA

U petom kolu skupine B Lige prvaka njemački predstavnik Wolfsburg stigao je do pobjede od 2:0 u gostima kod CSKA Moskve. Ovom pobjedom Wolfsburg je izbio na prvo mjesto u skupini, te je korak bliže plasmanu u daljnje natjecanje...

Wolfsburg je stigao do svoje treće pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka, na Himki stadionu svladao je CSKA Moskvu s rezultatom 2:0 i tako se približio daljnjem natjecanju u Ligi prvaka, dok je plasman u Europsku ligu osiguran.

Prvu veliku priliku na susretu imao je domaći sastav. Ahmed Musa je opasno zaprijetio, ali njegov udarac otišao je pored gola. Samo dvije minute kasnije velika prilika na drugoj strani, Max Kruse se oslobodio u šesnaestercu i pucao prema golu, a Igor Akinfeev loptu odbija u korner.

U 62. minuti veliku priliku imao je domaćin, Zoran Tošić uputio je udarac s vrha šesnaesterca, ali pogađa lijevu stativu.

Pet minuta kasnije Wolfsburg stiže u prednost. Bas Dost je dodao loptu do Andre Schürrlea koji iz puca iskosa, a nakon loše reakcije vratara domaćina lopta završava u mreži za prednost gostiju iz Njemačke.

Do drugog pogotka na susretu Wolfsburg je stigao u 88. minuti, a pogodak je ponovno postigao Schürrle. Sebastian Jung sjajno je probio desnu stranu te ubacio na vrh šesnaesterca gdje se nalazi Schürrle koji hvata Akinfeeva na krivoj nozi te postiže pgoodak za veliku i nedostižnu prednost njemačkog sastava.

Schürrle je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao tek jedan pogodak, te je bilo brojnih kritika na njegov račun, no u ovom susretu podsjetio je na svoje najbolje predstave zbog kojih je Wolfsburg u siječnju izdvojio 32 milijuna eura.

Nakon pet susreta Wolfsburg ima devet bodova, dva više od Manchester United koji u 20 sati i 45 minuta dočekuje momčad PSV-a. CSKA ima četiri boda nakon pet susreta te se nalaze na posljednjem mjestu.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva0:2Wolfsburg
Manchester United0:0PSV Eindhoven
1Wolfsburg 56:4+29
2Manchester United 55:4+18
3PSV Eindhoven 56:607
4CSKA Moskva 54:7-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!