Nogomet

VIDEO: Luka Modrić strijelac u gostujućoj pobjedi Reala, Manchester United zakomplicirao situaciju domaćim remijem protiv PSV-a

Niko Rukavina • srijeda, 25.11.2015.
VIDEO: Luka Modrić strijelac u gostujućoj pobjedi Reala, Manchester United zakomplicirao situaciju domaćim remijem protiv PSV-a
Foto: EPA

U skupini A, Real Madrid i PSG upisali su gostujuće pobjede i riješili sve dileme oko putnika u drugi krug. Luka Modrić zabio je pogodak u minimalnoj pobjedi Reala, iako su do 77. imali četiri pogotka prednosti. U skupini B, Manchester United nije uspio svladati PSV na Old Traffordu, te je čelo ljestvice preuzeo Wolfsburg nakon gostujuće pobjede u Moskvi.

Grupa A

Favoriti skupine A, Real Madrid i Paris Saint German, upisali su gostujuće pobjede i riješili su sve dileme oko putnika u nokaut fazu. Madriđani će, zbog boljeg međusobnog omjera, u drugi krug kao prvoplasirana, a PSG kao drugoplasirana momčad skupine.

Realovci su nakon katastrofe u El Clasicu otišli na noge Šahtaru koji je prije dvoboja još uvijek imao teoretske izglede za plasman u drugi krug. No, momčad iz Madrida je iskazala klasu i na kraju slavila s 4:3, iako je do 77. minute imala prednost od 4:0. Jedan od pogodaka zabio je i Luka Modrić.

Najbolji igrač dvoboja bio je Cristiano Ronaldo koji je u 18. minuti u mrežu skrenuo centaršut Garetha Balea, a u nastavku je dvjema asistencijama i još jednim pogotkom riješio pitanje pobjednika. Prvo je u 52. uposlio Modrića koji topovskim udarcem postiže svoj prvi pogodak u sezoni, a dvije minute kasnije na asistenciju C. Ronalda sjajno je poentirao Dani Carvajal.

Svoj drugi pogodak na utakmici, i četvrti za Real, Ronaldo je zabio u 70., ponovno na asistenciju Balea koji je pretrčao više od 50 metara. Šahtar je do kraja utakmice uspio zabiti čak tri pogotka, ali ostalo je premalo vremena da stigne do velikog povratka. Prvo je Alex Teixeira u 77. zabio iz penala, a šest minuta kasnije Dentinho poentira za 4:2. Konačni rezultat postavio je Teixeira još jednim pogotkom u 88. minuti

Modrić je za goste igrao do 62. minute, a osim pogotka upisao je i predasistenciju za prvi gol. Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Kraljeve, a kod večeras jako loših domaćina, Darijo Srna nije nastupio zbog ozljede, dok je Eduardo da Silva cijelu utakmicu proveo na klupi za pričuve.

U drugoj utakmici PSG je s uvjerljivih 5:0 nadvisio Malmö koji u posljednjem kolu mora izvući pozitivan rezultat na Santiago Bernabeuu i nadati se kiksu Šahtara kako bi osigurao barem plasman u Europsku ligu.

Parižani su došli na prag pobjede već u 14. minuti kada je na semaforu već pisalo 2:0. Gosti su u vodstvo došli u 3. minuti preko Adriena Rabiota na asistenciju Gregoryja van der Wiela, a u 14. lijepo plasiranim udarcem, Angel Di Maria povisuje na 2:0.

Treći pogodak Parižani su dočekali u 50. minuti kada je Zlatan Ibrahimović lijepo zabio svojem bivšem klubu u kojem je započeo profesionalnu karijeru. U 61. Malmö je mogao doći do smanjenja vodstva, ali je Markus Rosenberg iz kaznenog udarca pogodio stativu.

Konačni rezultat postavili su Di Maria pogotkom glavom u 68. minuti i Lucas iz sjajnog slobodnog udarca u 82. minuti utakmice.

Šahtar – Real Madrid 3:4 (Teixeira 77' 88', Dentinho 83'/C. Ronaldo 18', 70' , Modrić 50', Carvajal 52')

Malmo – PSG 0:5 (Rabiot 3', Di Maria 14', 68', Ibrahimović 50', Lucas 82')

Grupa B

Budući da je Wolfsburg u popodnevnom terminu po srednjoeuropskom vremenu nadvisio CSKA u Moskvi, Manchester United je morao svladati PSV na domaćem terenu kako bi posljednje kolo, u kojem Crveni Vragovi gostuju u Wolfsburgu, dočekao na prvom mjestu.

No, momčad Luisa Van Gaala razočarala je na domaćem terenu protiv PSV-a i odigrala utakmicu bez pogodaka. United je bio bolja momčad na terenu te je stvorio više izglednih prigoda za postizanje pogotka, no gosti su na kraju zasluženo sačuvali bod.

Manchester Unitedu u posljednjem kolu u Wolfsburgu pobjeda garantira nastup u nokaut fazi, no u slučaju remija, moraju se nadati da PSV na domaćem terenu neće pobijediti CSKA koji pak pobjedom kod Nizozemaca može osigurati nastup u Europskoj ligi.

Manchester United – PSV 0:0

CSKA Moskva – Wolfsburg 0:2 (Akinfejev 67'-ag, Schurrle 88')

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Šahtar3:4Real Madrid
Malmö0:5PSG
1Real Madrid 511:3+813
2PSG 510:1+910
3Šahtar 57:12-53
4Malmö 51:13-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2015. u 10:07
    Svi ti nasi nogometaši su nevjerojatno preplaceni i dobivaju pozornost koju apsolutno ne zaslužuju,pa tako i on..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2015. u 19:25
    Luka za Real igra nevjerojatno dobar nogomet, u reprezentaciji je puno lošiji, koliko god da ga mrziš osobno to je činjenica. Ja ne osporavam njegove nogometne kvalitete, meni smeta to što je uključen u kriminalne radnje s Mamićem, al to je za neku drugu raspravu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2015. u 19:04
    Kakve veze to ima jbte,jadan li real onda kad primi 3 komada zato sto nema modrica,jel nogomet pojedinačna igra ili momčadska?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2015. u 13:08
    Jučer je Luka izašao kod 4:0, na kraju utakmice je bilo 4:3...pa ti sad vidi ko je zamjenjiv, a ko nije...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2015. u 13:03
    Luka je precijenjen igrač definitivno,meni on nikad nista posebno nije odigrao a pogotovo ne u reprezentaciji ne znam po cemu je on toliko poseban,i ne zamjenjiv u realu.
    Obrisan korisnik