Nogomet

VIDEO: Sjajni Leverkusen ostao kratak, Romi dovoljan i bod protiv BATE-a

Davor Mikulić • srijeda, 09.12.2015.
VIDEO: Sjajni Leverkusen ostao kratak, Romi dovoljan i bod protiv BATE-a
Foto: EPA

Odličnu utakmicu mogli su vidjeti gledatelji u Leverkusenu gdje se domaćin vratio iz negativnog rezultata i gotovo cijelu utakmicu igrao na polovici Barcelone. Ipak, bod je na kraju bio nedovoljan za osminu finala gdje je, uz Barcelonu, prošla Roma odigravši u Rimu bez pobjednika...

BAYER – BARCELONA 1:1

Tražeći priliku za prolazak među šesnaest naboljih momčadi Europe Leverkusen je na svom terenu morao savladati prepreku zvanu Barcelona. Katalonci, koji su već ranije riješili svoj status i osigurali prvo mjesto u grupi, započeli su s određenim promjenama u sastavu, bez Neymara u zapisniku te Suareza, ali s Messijem i našim Ivanom Rakitićem u prvih jedanaest.

Očekivano, odlučnije je u susret krenuo domaćin koji je morao čekati i rasplet situacije u Rimu. Tek dvije minute su trebale kako bi prvi put zaprijetili gostujućim vratima, no dalekometni pokušaj Hakana Calhanoglua odlazi malo pored vratnice. Isti je igrač u glavnoj ulozi bio i deset minuta kasnije. Izveo je slobodan udarac s ruba kaznenog prostora i gađao daljnji kut, ali dobro postavljeni ter Stengen otklanja opasnost.

Pravi hladan tuš za domaćina stigao je u 19. minuti kada je Barcelona iz svoje prve prave prigode stigla do prednosti. Loptu je na sredini terena uzeo Ivan Rakitić, poveo i sjajno, iza dvojice domaćih braniča, pronašao Messija koji izlazi na vratara Lena, obilazi ga i bez većih problema pogađa mrežu te stavlja Njemačkog predstavnika u težak položaj.

Međutim, samo pet minuta poslije susret je rezultatski bio na samom početku. Prizemnu loptu s lijeve strane ne zahvaća Calhanoglu i dolazi do Javiera Hernandeza koji nečuvan s desetak metara lijevom nogom sjajno pogađa mrežu nemoćnog ter Stengena. Vratar Barcelone je tek pogledom ispratio peti ovosezonski pogodak odličnog meksikanca u grupnoj fazi Lige prvaka.

Do odlaska na predah promjena ipak više nije bilo, iako prigoda nije nedostajalo. Lenu je u 40. minuti zaprijetio i Ivan Rakitić s dvadesetak metara, ali snažan udarac odlazi pored okvira vrata.

Odmah u prvoj minuti nastavka Hernandez je petom pokušao pronaći Bellarabija, ali dobar pokušaj prati ter Stengen i prvi stiže do lopte. Tri, odnosno četiri minute kasnije nove velike prigode za domaći sastav. Prvo branič Barcelone ne zahvaća loptu koja dolazi do Calhanoglua, on ju prima i neprecizno gađa daljnji kut, a zatim Bellarabi prolazi dvojicu igrača Barcelone i ne uspjeva akciju završiti na željeni način.

Puno bolja momčad u tim trenucima bio je Leverkusen koji je pokušavao, bio konkretniji i tražio preokret. Blizu su domaći bili i u 58. minuti, no ter Stengen još jednom zaustavlja udarac iz blizine, kao i tri minute kasnije kada Hernandez jednim potezom u sjajnu priliku šalje Bellarabija.

Zasluženu pobjedu mogao je Leverkusen dohvatiti i na samom kraju susreta kada su opasno prijetili Hernandez i Bellarabi, no oba puta, kao i do tada,

ter Stengen ne dopušta promjenu rezultata.

ROMA – BATE 0:0

Za drugo mjesto u skupini E borila se i Roma koja je večeras bila domaćin BATE-u, momčadi koja im je krajem rujna nanijela prvi od dva ovosezonska poraza u grupnoj fazi natjecanja.

Svoju dominaciju na terenu nisu nikako uspjevali pretvoriti u pogodak pa se iz prvog dijela kao najopasniji pokušaji mogu izdvojiti oni Miralema Pjanića. Prvi je slobodan udarac koji gostujući vratar ipak zaustavlja, a drugi put je BiH reprezentativac blizu pogotka bio na asistenciju svog sunarodnjaka Edina Džeke, no od pogotka ga dijele tek centimetri.

Sami početak drugog dijela susreta donio je nove dvije velike prigode domaćina koje odličnim reakcijama zaustavlja vratar Chernik. Niti Džeko, niti Florenzi nisu bili dovoljno precizni. Najveću prigodu, a možda čak i jedinu pravu, imali su gosti u 68. minuti. Maksim Volodko se izobrio za udarac, no vratar Rome ne dozvoljava iznenađenje. Za goste je pokušao i Mladenović deset minuta kasnije, dok je slavlje Romi u posljednjim trenucima utakmice mogao osigurati Nainngolan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.12.2015. u 17:24
    Opaska autoru članka, vratar je ter Stegen ne Stengen.
    Zdren
  • narada10809.12.2015. u 23:12
    dodavanja u prostoru 20 m od gola očajna od strane Bayera, prečesto je jedan igrač uzeo drugome mjesta ili čak blokirao lopte. Da će u golu takvog protivnika kao šta je Barca biti jaki golman, to je bilo jasno.
    narada108