Tenis

Kanađanka Bouchard u tri seta bolja od Donne Vekić na startu turnira u Kini

Branimir Korać • utorak, 05.01.2016.
Kanađanka Bouchard u tri seta bolja od Donne Vekić na startu turnira u Kini
Foto: EPA

Donna Vekić pružila je dobar otpor Eugenie Bouchard u susretu prvog kola turnira u Shenzhenu, ali Kanađanka je ipak na kraju slavila nakon dva sata igre u tri seta...

Šesta nositeljica turnira u Shenzhenu, 49. igračica svijeta Eugenie Bouchard, bila je uspješnija od Donne Vekić i sa 6:4, 1:6, 7:5 eliminirala ju je iz turnira u prvom kolu.

Vekić je pružila dobar otpor i nije puno zaostajala za Bouchard, no u završnici trećeg seta ipak je pokleknula što je mlada Kanađanka znala kazniti i otići do pobjede.

Prvi set pripao je Bouchard sa 6:4 nakon što je oduzela Vekić servis u završnici prvog seta. Prije toga igračice su razmijenile breakove, no treći break u setu bio je i ključan.

U drugom setu Vekić je bila znatno bolja, Bouchard nije osvojila niti jedan svoj servis gem i Osječanka je brzo došla do 5:0 te u konačnici i seta što joj je donijelo odlučujući treći set.

U njemu se vodila velika bitka do samog kraja, Vekić je u jednom trenutku bila u odličnoj poziciji kada je povela s 4:2, ali odmah je izgubila svoj servis. Kod 5:5 Bouchard dolazi do novog breaka te na kraju realizira treću meč loptu za prolaz u drugo kolo.

U drugom kolu Kanađanku očekuje dvoboj protiv američke kvalifikantice Nicole Gibbs.

WTA Shenzhen, 1. kolo:
Eugenie Bouchard (Kanada, 6) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 1:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!