Tenis

Borna Ćorić nakon dva i pol sata borbe izborio mjesto u polufinalu Chennaija

Mihaela Bradovski • petak, 08.01.2016.
Borna Ćorić nakon dva i pol sata borbe izborio mjesto u polufinalu Chennaija
Foto: EPA

Borna Ćorić ima razloga za zadovoljstvo ulaskom u sezonu, odmah na prvom turniru u Chennaiju izborio je plasman u polufinale. U četvrtfinalu je igrao protiv Roberta Bautiste Aguta i svladao ga s 3:6, 6:4, 7:6...

U danu u kojem je Marin Čilić zaustavljen u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu, stigle su odlične vijesti iz indijskog Chennaija. Borna Ćorić svladao je favoriziranog Španjolca Roberta Bautistu Aguta nakon dva i pol sata velike borbe s 3:6, 6:4, 7:6, uvjerljivim nastupom u tie-breaku trećeg seta kojeg je dobio sa 7:1.

U oba prošlogodišnja dvoboja Bautista Agut bio je bolji, prilično lako slavio je u oba susreta, međutim Ćorić je sada bio uspješniji te je unatoč gubitku prvog seta stigao do pobjede.

U tom prvom setu Bautisti Agutu bio je dovoljan jedan break. Do njega je došao već u četvrtom gemu i vrlo brzo se našao u vodstvu 4:1. Do kraja seta Ćorić nije ozbiljnije zaprijetio i Španjolac je u meč krenuo sa 6:3.

U drugom setu obojica su čvrsto držali svoj početni udarac sve do same završnice. Tu je Ćorić kod 5:4 uspio napraviti pritisak na servisu Bautiste Aguta te napokon doći do breaka i seta sa 6:4.

U odlučujućem setu prava drama. Prvo je Borna stigao do prednosti i poveo s 4:1 da bi Španjolac napravio seriju čak 4:0 te došao do servisa za meč. Tu se Ćorić izvukao, imao je kod 6:5 i meč loptu, nije ju iskoristio, ali zato je tie-break odradio odlično i odnio pobjedu.

U polufinalu za protivnika će imati Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea dok će u drugom polufinalu igrati Stan Wawrinka i Benoit Paire.

ATP Chennai, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 8) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 4) 3:6, 6:4, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2016. u 13:45
    Svaka cast ima grand slam koji je osvojio pukom slučajnosti i naravno to ponoviti nece vise nikada,njemu se eto posrecilo i neka pali svijeće a da je igrač za velike stvari u tenisu realno nije i to je to.
    Obrisan korisnik
  • Josippo09.01.2016. u 02:58
    Cilic ima grand slam. To je bolje nego "muda"
    Josippo
  • Obrisan korisnik08.01.2016. u 21:01
    Muda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2016. u 21:00
    Bravo mali,mali ima mada za razliku od onog mlitavog čilica koji nema nista u sebi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2016. u 21:00
    bedene je druga liga. mali zmaj će igrat finale..još kad bi blentavi paire iznenadio wawriku eto šanse za prvu pobjedu..
    Obrisan korisnik