Tenis

Mate Pavić i Lučić-Baroni do pobjeda u kvalifikacijama, težak poraz Jane Fett

Branimir Korać • subota, 09.01.2016.
Mate Pavić i Lučić-Baroni do pobjeda u kvalifikacijama, težak poraz Jane Fett

Troje hrvatskih predstavnika nastupilo je noćas u kvalifikacijama, Mate Pavić u muškoj konkurenciji upisao je pobjedu, a kod tenisačica dalje ide Mirjana Lučić-Baroni dok je Jana Fett zaustavljena...

Mate Pavić pokušava kroz kvalifikacije ući u glavni ždrijeb ATP turnira u Aucklandu, a posao u prvom kolu odradio je kako se i očekivalo. Protivnik je bio Kolumbijac Juan-Sebastian Cabal, igrač koji je posve koncentriran na konkurenciju u parovima i u singlu vrlo rijetko nastupa.

Pavić ga je svladao bez većih problema za sat vremena sa 6:2, 6:4. Kolumbijac je u drugom setu imao break prednosti kada je poveo s 4:3, ali do kraja meča više nije uzeo niti gem i Pavić prolazi dalje.

U drugom kolu čeka ga puno zahtjevniji protivnik, četvrti nositelj Thiemo de Bakker, koji je lakoćom svladao Australca Grega Jonesa.

Kod tenisačica Mirjana Lučić-Baroni prošla je u treće kolo kvalifikacija u Sydneyju. U drugom kolu izgubila je set protiv 383. igračice svijeta Storm Sanders, ali nakon toga je dominirala i prošla dalje.

Sanders je u drugom i trećem setu osvojila tek po jedan svoj servis gem, a nakon što je povela s 1:0 u trećem setu, Lučić-Baroni je nanizala čak šest gemova i odjurila do pobjede.

Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv Lucie Hradecke koja je bila bolja od Laure Siegemund.

Do prolaza nije uspjela doći Jana Fett koju je posve nadigrala Francuskinja Oceane Dodin. Fett je poražena za samo 58 minuta u meču u kojem je uzela tek dva gema i to oba u prvom setu.

ATP Auckland, kvalifikacije 1. kolo:
Mate Pavić (Hrvatska, 7) - Juan-Sebastian Cabal (Kolumbija) 6:2, 6:4

WTA Sydney, kvalifikacije, 2. kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska), 5) - Storm Sanders (Australija, WC) 5:7, 6:3, 6:1

WTA Hobart, kvalifikacije, 2. kolo:
Oceane Dodin (Francuska) - Jana Fett (Hrvatska) 6:2, 6:0

Foto - Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!