Rukomet

Biegler: "Molim vas podržite igrače, ako je netko kriv onda sam to ja"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.01.2016.
Biegler: "Molim vas podržite igrače, ako je netko kriv onda sam to ja"
Foto: EPA

Dok je u hrvatskom taboru vladalo veliko slavlje, Poljaci su imali komornu atmosferu. Šok i nevjerica u njihovim redovi u njihovim redovima, a svu krivicu na sebe je preuzeo izbornik Michael Biegler...

Michael Biegler napravio je s Poljskom puno, ali njegovo ime ostat će upisano kao ime izbornika koji je vodio Poljsku u ovom teškom i šokantnom porazu.

"Ovo su vrlo teški trenuci za nas, što uopće mogu reći nakon ovakve utakmice? Vratit ću se na ono što sam rekao prije Prvenstva - molim vas podržite naše igrače jer oni su dali sve od sebe. Samo sam ja odgovoran za ovo, nitko drugi."

"Bili smo pod velikim pritiskom, svaki od igrača nosio je teret od 15 kilograma na leđima. Podbacio sam jer nisam uspio skinuti taj teret s igrača."

Biegler svu krivicu preuzima na sebe i tvrdi da je hrvatska pobjeda došla ponajviše zbog loše igre Poljske.

"Žao mi je zbog naših navijača, svih Poljaka, Europsko prvenstvo organizirano je fantastično. Ako nekog treba kriviti, onda sam to ja. Nisam svoj posao odradio dovoljno dobro iako mi je savez dao baš sve što je bilo potrebno. Ne želim umanjivati uspjeh Hrvata, ali on je došao zato što mi nismo igrali dobro. Nikada mi se nešto slično nije dogodilo, ne znam što reći. Radili smo puno pogrešaka, ne mogu objasniti."

Europsko prvenstvo odradit će do kraja, a nakon toga po svemu sudeći slijedi odlazak.

"To još ne znam, ali ne vjerujem da ću ostati izbornik i u olimpijskim kvalifikacijama. Znam pravila igre, odluka pripada drugima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 16:16
    @narada108....ne mislim da je biegler izvukao maksimum iz ove generacije. U kataru su došli do bronce zahvaljujući spletu sretnih okolnosti, a ovdje su odigrali samo 1 dobru utakmicu (protiv Fr).
    Obrisan korisnik
  • narada10828.01.2016. u 15:40
    o Poljacima ne treba previše, sa SP u odbojci već su sjajno pokazali kako znaju organizirati velika natjecanja i kako srdačno navijaju za njihove reprezentacije. A Biegler im je donio bronzu iz Qatara, to je veliki uspjeh za reprezentaciju koja je pod Wentom bila u padu, najveći uspjeh od srebra na... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 14:43
    Bar se časno ponio. Za razliku od naših 'trenera'. Kada gube krivi su suci, umor, ozljede i sl., a kada pobjeđumemo umjesto da pohvale igrače zahvaljuju gospi, isusu i ostalim imaginarnim prijateljima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 11:52
    Bitno je srat. EP 2000. igramo sa Francuzima za prolaz i cijela dvorana navija iako smo ispali 20 minuta prije kraja. Mozda je ostario pa se ne sjeca Saracevic.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 11:39
    Bravo Biegler! Žal za Poljacima koji su uistinu izvanredno organizirali prvenstvo, svaka utakmica pune dvorane, a najmanja prima 7000 ljudi. Onakvo navijanje kod nas možemo samo sanjati, dobro je Saračević rekao, kod nas bi nakon 40 min pola dvorane napustilo, a ostali zviždali.i
    Obrisan korisnik