Rukomet

Hrvatska presudila Nijemcu na klupi Poljske, Michael Biegler podnio ostavku

Branimir Korać • četvrtak, 28.01.2016.
Hrvatska presudila Nijemcu na klupi Poljske, Michael Biegler podnio ostavku
Foto: EPA

Dan nakon traumatičnog poraza usred Krakowa od Hrvatske koji je ostavio Poljsku izvan kruga putnika u polufinale, poljski izbornik Michael Biegler podnio je neopozivu ostavku...

Pod vodstvom Nijemca Michaela Bieglera, Poljska se popela nekoliko stepenica u svjetskoj rukometnoj hijerarhiji, međutim nije ostvarila cilj. Glavni cilj bio je osvajanje odličja na Europskom prvenstvu kojeg su upravo Poljaci organizirali, ali u tome nisu uspjeli.

Posljednju utakmicu na klupi Poljske odradit će u petak kada njegova reprezentacija igra susret za sedmo mjesto protiv Švedske.

"Uvijek je cilj za domaćina turnira odlazak što dalje u turniru. Naš cilj je bio polufinale i borba za medalje, nismo u tome uspjeli i kako sam upravo ja za to odgovoran, logična posljedica je moja ostavka. Netko drugi morat će preuzeti reprezentaciju i odvesti je na Olimpijske igre", poručio je Biegler.

Biegler tvrdi kako je odluku donio za vrijeme susreta s Hrvatskom.

"Taj susret bio je prava katastrofa za nas", dodao je Nijemac koji je na klupi Poljske sjedio od 2012. godine s jasnim ciljem odličja na ovom Europskom prvenstvu.

"Bili smo uspješni na Europskom prvenstvu u Danskoj i još bolji na Svjetskom prvenstvu u Katru gdje smo osvojili broncu. Žao mi je navijača i jako sam razočaran, imao sam fantastičnu podršku Saveza."

Biegler seli na drugu funkciju i to u suradnji s IHF-om kao glavni u projektu razvoja rukometa u Ugandi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!