Nogomet

VIDEO: Eduardo da Silva ranim pogotkom najavio poraz Dinama

Niko Rukavina • petak, 05.02.2016.
VIDEO: Eduardo da Silva ranim pogotkom najavio poraz Dinama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši ukrajinskog Šahtara nadvisli su Dinamo u pripremnom dvoboju u španjolskoj La Mangi. Oba pogotka na utakmici Ukrajinci su zabili u prvom dijelu, a Dinamo je načeo njihov bivši napadač Eduardo da Silva u 6. minuti...

Zagrebački Dinamo upisao je treći poraz na pripremama i to u svojoj posljednjoj prijateljskoj utakmici pred nastavak sezone. Bolji od prvaka Hrvatske bila je vodeća momčad ukrajinskog prvenstva, Šahtar iz Donjecka.

Dinamo je započeo u 4-2-3-1 formaciji s tri Hrvata u prvih 11, dok su za Šahtar od početka startali Darijo Srna na desnom beku i Eduardo da Silva u špci napada. Upravo je hrvatski dvojac doveo ukrajinsku ekipu u vodstvo već u 6. minuti utakmice. Srna je centrirao, a bivši Dinamov centarfor matirao svojeg imenjaka na Dinamovim vratima.


Eduardo Goal Shakhtar Donetsk 1-0 Dinamo Zagreb... by enteritament

Da Silva je ubrzo ponovno zaprijetio Eduardu, a na drugoj strani pukušali su Junior Fernandes i Armin Hodžić, međutim, Andrij Pjatov je oba puta bio siguran. Utakmica je u tim trenucima bila vrlo aktivna, obje momčadi stvorile su po nekoliko opasnih pokušaja, no Šahtar je u 26. stigao do novog pogotka.


Taison Goal Shakhtar Donetsk 2-0 Dinamo Zagreb... by enteritament

Nakon loše reakcije Dinamove obrane, mrežu je neobranjivo pogodio Brazilac Taison. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a najopasniju prigodu propustio je Jaroslav Rakitski u 36. kada mu je bomba s 30 metara prošla kraj gola.

Dinamo je jako dobro otvorio nastavak utakmice, no Modri unatoč dominaciji nisu uspjeli realizirati nekoliko jako dobrih prigoda i rezultat je ostao nepromijenjen. Što je utakmica više odmicala to je tempo igre zbog mnogih izmjena s obje strane postao slabiji.

Dinamo je u La Mangi odigrao solidnu utakmicu, u nekoliko navrata je bio vrlo blizu pogotku, no Ukrajinci su na kraju upisali zasluženu pobjedu. Dinamo se od Španjolske oprašta s tek jednom pobjedom, remijem i čak tri poraza.

Zagrepčani u srijedu, 10. siječnja, u Zaprešiću igraju protiv Intera četvrtfinale Hrvtaskog kupa, a 14. veljače, na 16. obljetnicu povratka imena Dinamo, u Kranjčevićevoj protiv fenjeraša Zagreba u prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!