Košarka

VIDEO: Lončar s Albom do trofeja pobjednika Kupa, Milosavljević zabio za pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 21.02.2016.
VIDEO: Lončar s Albom do trofeja pobjednika Kupa, Milosavljević zabio za pobjedu

Dramatično finale Njemačkog kupa pripalo je košarkašima Albe koji su u Münchenu svladali domaći Bayern sa 67:65, a koš za pobjedu ubacio je Dragan Milosavljević šest sekundi prije kraja susreta...

Košarkaši Albe stigli su do devetog trofeja pobjednika Njemačkog kupa. Na završnom turniru u Münchenu za protivnika u finalu imali su domaći Bayern i u dramatičnom dvoboju slavili su sa 67:65.

Rasplet se odvijao u zadnjih minutu i pol kada je Alba ispustila sedam poena prednosti, ali je ipak uspjela doći do pobjede.

Minutu i pol prije kraja Dragan Milosavljević ubacio je tricu za 65:58 i činilo se da je susret već tada riješen, ali domaćin je odgovorio. Prvo je domaćin smanjio na 65:60, a zatim je Krešo Lončar napravio nesportsku pogrešku poslije koje Deon Thompson smanjuje na 65:62, a 29 sekundi prije kraja Duško Savanović iz teške pozicije pogađa tricu za 65:65.

Gosti su u posljednjem napadu loptu dali u ruke Milosavljeviću koji u solo akciji pogađa šest sekundi prije kraja za konačnih 67:65.

Prošle godine trofej pobjednika Kupa odnio je Oldenburg finalnom pobjedom protiv Brose Basketsa, a ove godine najbolja je bila Alba koja je s devet trofeja najbolja njemačka momčad.

Albu su do pobjede predvodili Elmedin Kikanović s 19 poena (7/10 za dva, 1/1 za tri) te Jordan Taylor s 18 poena (5/9 za dva, 2/3 za tri) i pet skokova. Krešo Lončar za 17 minuta ubacio je četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri).

Kod Bayerna Bryce Taylor ubacio je 14 poena (2/2 za dva, 2/5 za tri), a Duško Savanović 13 (3/7 za dva, 2/5 za tri).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!