Nogomet

VIDEO: Bašić strijelac u pobjedi Grasshoppera nad gradskim rivalom

Josip Piršljin • nedjelja, 13.03.2016.
VIDEO: Bašić strijelac u pobjedi Grasshoppera nad gradskim rivalom

Hrvatski nogometaš u dresu Grasshoppera Marko Bašić bio je strijelac u derbiju 24. kola švicarske lige. Zabio je posljednji gol u slavlju svoje ekipe nad gradskim rivalom Zürichom.

Marko Bašić, 27-godišnji hrvatski defenzivni veznjak, nastavio je s dobrim igrama u dresu švicarskog velikana Grasshoppera. U derbiju kola njegova je momčad na zajedničkom stadionu Letzigrund ugostila Zürich i pobijedila 4:2, a posljednji gol djelo je bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Bašić je u sudačkoj nadoknadi izašao sam pred gostujućeg vratara Favrea, elegantno ga zaobišao i postigao svoj treći prvenstveni pogodak za Grasshopper ove sezone. Zürich je dobro krenuo, poveo je preko Keržakova u osmoj minuti, no domaći su do poluvremena preokrenuli golovima Dabbura i Caioa.

U 53. minuti vodstvo Tamijeve momčadi povećao je Tarashaj, a nadu sastavu kojeg vodi Sami Hyypiä da će izbjeći poraz dao je Bua pet minuta kasnije smanjivši na 3:2. Ipak, pobjedu Grasshoppera potvrdio je u zadnjim trenucima Bašić.

Hrvatski internacionalac ustalio se u klubu koji je čak 27 puta bio prvakom Švicarske. Nastupio je u svim utakmicama svoje momčadi ove sezone u prvenstvu, i to svaki put u početnoj postavi. Grasshopper trenutno drži treću poziciju na tablici sa samo jednim bodom manje od Young Boysa i mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, te je moguće da će Bašić sljedeće sezone nastupati u elitnom europskom natjecanju.

Super League, 24. kolo:
Grasshopper - Zürich 4:2
(Dabbur 12', Caio 29', Tarashaj 53', Bašić 90'/Keržakov 8', Bua 58')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!