Nogomet

Fernandes za čileanske medije: "Izbačen sam zbog razilaženja u mišljenju s trenerom"

HINA • srijeda, 23.03.2016.
Fernandes za čileanske medije: "Izbačen sam zbog razilaženja u mišljenju s trenerom"
Foto: FaH

Krilni igrač zagrebačkog Dinama Čileanac Junior Fernándes (27), kojeg je Zoran Mamić zbog "nediscipline" poslao u drugu momčad, rekao je u razgovoru za čileanske dnevne novine "Las Ultimas noticias" kako je izbačen zbog razilaženja u mišljenju s trenerima na terenu, a ne zbog nedoličnog ponašanja, te očekuje skori povratak u vodeću momčad hrvatskog prvenstva.

"Niti meni još uvijek nije jasno što se dogodilo. Donesena je odluka da me se odvoji od momčadi zbog neslaganja s trenerima na igralištu. Čini se da se treneru nije svidjelo što se nisam slagao s nekim njegovim odlukama", izjavio je Fernandes.

Čileanac u nedjelju nije bio u sastavu Dinama koji je poražen na Poljudu s 0-1 od Hajduka. Trener Zoran Mamić je u subotu rekao kako Fernandes ima "specifičan mentalitet s kojim se bore".

"Nekada se jednostavno dođe do zida i mora se reagirati na ovakav način", poručio je Mamić.

"Ne znam, ali ne mislim da je bila riječ o nediscipliniranom ponašanju kako je preneseno. Ostaje ideja da je 'nedisciplina', pod navodnicima, povezana s mojim privatnim životom ili nedostatkom mog profesionalizma izvan terena i treninga, što nije slučaj", rekao je Fernandes. "Najviše u svemu mi je zasmetalo priopćenje, nakon čega sam se loše osjećao, jer su svi mislili da sam napravio nešto loše izvan terena. Ne želim biti obilježen natpisom na kojem piše 'džepar' ili slično".

Čileanski novinar ga je upitao je li uvrijedio trenera. "Nikada nije bilo vrijeđanja", odgovorio je. "Bio je to jedan trening, tipična situacija kada netko digne ruku zbog nečeg čime nije zadovoljan, no nije bilo ničeg drugog. I zato je to sve čudno, riječ je o nesporazumu. Samo se nismo slagali, što nije bilo prvi put, i možda ga je to potaklo na ovakvu odluku", dodao je.

Zoran Mamić je rekao da će ostati u drugoj momčadi "dok ne zasluži drugačije". Na pitanje novinara je li riječ o pretjeranoj reakciji, Fernandes je rekao: "Ne znam, no mislim da nisam prvi niti ću biti prvi koji se ne slaže s nekom odlukom trenera, tako da ne znam je li situacija tako teška da bi ju se na taj način okarakteriziralo".

Junior Fernándes je ove sezone odigrao 33 utakmice za Dinamo i zabio 11 golova te je tri puta dodao za pogodak. U zagrebačku momčad je došao u ljeto 2013. iz Bayer Leverkusena.

"Nije mi se nitko iz kluba približio i rekao da sam otpisan i da moram naći novi klub. Sada treniram s B momčadi očekujući što će se dogoditi. Unatoč svemu, miran sam i želim da se sve što prije riješi i da počnem igrati sa svojom ekipom", rekao je.

Dinamo je vodeća momčad prvenstva sa 63 boda, Rijeka ima 61 bod, a Hajduk 50.

Novine Las Ultimas noticias navode kako je Čileanac upoznao hrvatsku djevojku Martu Radić, kupio brod za krstarenje jadranskim otocima, u kući ugradio teretanu kako bi mogao dodatno trenirati, te je u Ligi prvaka zabio gol Arsenalu čileanskog reprezentativca Alexisa Sáncheza.

"Ovdje mi još uvijek ostaju dvije sezone. Čekam da završi prvenstvo pa ćemo onda vidjeti što će biti. Ne razmišljam o drugim mogućnostima te bih se volio uskoro vratiti u momčad", rekao je Fernandes.

"Trener je donio odluku koja mi se nije činila korektnom i nakon toga je odlučio poslati me u B momčad. No dobro, ne preostaje mi drugo nego fokusirati se na Dinamo. Zapravo, na Dinamo B", zaključio je.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!