Nogomet

Čačić: "Utakmica protiv Izraela pružila mi je dosta informacija"

HINA • srijeda, 23.03.2016.
Čačić: "Utakmica protiv Izraela pružila mi je dosta informacija"
Foto: FaH

U prvom pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva u Francuskoj nogometna reprezentacija Hrvatske je u srijedu u Osijeku pobijedila Izrael sa 2-0, a izbornik Ante Čačić izjavio je da mu je utakmica dala dosta informacija, te da je bilo dobrih i loših stvari.

"Svaka je pobjeda slatka, a utakmica mi je dala dosta informacija. Ima dosta stvari s kojima mogu biti zadovoljan, a ima i onih koje ćemo morati analizirati i popraviti. Također, velika hvala osječkim navijačima, za njih čista desetka", izjavio je izbornik nakon utakmice.

Ante Čačić je prije utakmice najavljivao da želi isprobati igru sa tri stopera, te sa dešnjakom na lijevom braniču. Tako je u prvom poluvremenu igrao u sustavu 3-5-2, s tim da su na poziciji stopera igrali Vida, Ćorluka i Lovren. U prvom poluvremenu Hrvatska je u napadačkom segmentu igre djelovala odlično, "vatreni" su igrali okomito i brzo, a posebice po lijevom boku gdje je stalna opasnost bio Ivan Perišić. Za 'vatrene' su zabili Perišić (4) i Marcelo Brozović (34). U drugom poluvremenu izbornik je prešao na 4-4-2, a Vida je igrao lijevog braniča.

"Kad smo igrali u sustavu 3-5-2 zabili smo dva gola. Bili smo dobri, ali imali smo problema u našoj zadnjoj liniji na desnoj strani. Naša posljednja linija je prvi puta igrala u ovakvom rasporedu. Imali smo dosta problema u prekidima i tehničkih grešaka zbog blatnjavog terena. U drugom poluvremenu počeli smo sa sustavom 4-4-2, a završili smo sa 4-3-3. Iako su igrači bili angažirani, zbog puno izmjena nismo imali dobar protok lopte", kazao je Čačić.

Jedina loša stvar bila je ozljeda kapetana Darija Srne, kojeg je Gershon udario u potkoljenicu. Srnu je u 43. minuti zamijenio Vrsaljko.

"Mislim da je kod Srne u pitanju jedna malo jača kontuzija i nadam se da će se do subote oporaviti. No, ako se i ne oporavi neću nikoga zvati umjesto njega, jer su igrači u programu svojih klubova i ne bih to želio poremetiti", napomenuo je izbornik.

Hrvatsku u subotu očekuje još jedna provjera, susret protiv Mađarske u Budimpešti.

"Mađarska je ozbiljan protivnik koji će sigurno biti jako motiviran pred svojom publikom na ispunjenom stadionu. To je dobar test za nas, a inzistirat ću da i tamo napravimo pozitivan rezultat", zaključio je Čačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben24.03.2016. u 14:08
    U 3-5-2 formaciji Vida, kao najagilniji treba igrati u sredini (korektora). Čorluka desno, Lovren lijevo, djeluje mi puno prirodnije.Fali jedan pravi zadnji vezni. Kao nekad, Niko Kovač ili barem Kruno Jurčić. Tu Čačić mora nekoga izmislit ili žrtvovati Modrića.
    litleben
  • Obrisan korisnik24.03.2016. u 13:55
    trebamo se još dosta popraviti
    Obrisan korisnik
  • qvestor24.03.2016. u 13:36
    i dalje smatram da je reprezentacija jako tanka u obrani jednostavno nemamo tu kvalitetu koju imamo u veznom redu i napadu, lijevi bek je kronični problem, a na desnom zbog starih zasluga igra igrač kojeg je vrijeme pregazilo, ako dođe do ozljede Ćorluke ili Vide zamjene nemamo tako da je po meni... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik24.03.2016. u 12:34
    valjda je svima jasno da halilović nema mjesta u reprezentaciji. ni fizički, ni taktički, a najviše mu nedostaje inteligencije... meni je žalosno kako igra taj dečko, drago mi je da je našao klub gdje to toleriraju, ali ne želim to gledati u reprezentaciji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2016. u 23:47
    treba ubrzati igru,zar nasi treneri ne znaju raditi na tome ocito ne znaju vise trke,i brze se rijsavati lopte jer na euru nemamo sto traziti,s takvom sporom igrom.
    Obrisan korisnik