Nogomet

Čačić: "Zadovoljan sam prvim poluvremenom, u drugom je Mađarska igrala na rubu kartona"

HINA • subota, 26.03.2016.
Čačić: "Zadovoljan sam prvim poluvremenom, u drugom je Mađarska igrala na rubu kartona"
Foto: EPA

Bila je to prava natjecateljska utakmica, bez puno sličnosti s prijateljskim utakmicama, što je zapravo dobro, naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon remija (1-1) protiv Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 79. minuti sjajnim pogotkom Balasza Dzsudzsaka iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

Bila je to peta utakmica 'vatrenih' pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3-0), Malte (1-0), Rusije (3-1) i Izraela (2-0). Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.

"U prvom je poluvremenu Hrvatska bila bolja, sve je napravila što je trebala prema naprijed, i vrlo sam zadovoljan njime, a u drugom je poluvremenu slika bila drugačija. Mađarska je igrala agresivnije, na granici kartona, i u takvoj igri nismo bili dovoljno dobri, nismo kontrolirali loptu. Rezultat je na kraju realan," istaknuo je Čačić.

"Napravit ćemo dobru analizu i vidjeti gdje ćemo biti bolji. Jasno je da nismo bili dovoljno agresivni u sredini i da smo napravili previše individualnih pogrešaka, ali ima razloga zašto je tome tako. Igrači su imali brojne marketinške obveze, a susret s Izraelom na teškom terenu bio je zahtjevan i nedostajalo je svježine", dodao je.

Domaćin je u Budimpešti bio teži suparnik nego što su to bili Izraelci u Osijeku, priznao je izbornik, te bacio pogled prema predstojećem razdoblju uoči odlaska u Francusku.

"Mađarska je pokazala da je s pravom sudionik završnice Europskog prvenstva, a do tog turnira ima još dva mjeseca i treba vidjeti s kojim će igračima reprezentacije tamo otići. Naši igrači igraju i europske kupove i teško je bilo što definirati u ovom trenutku. Ipak, ovi su dvoboji poslužili za dobivanje informacija što koji igrači mogu u onim utakmicama koje nas čekaju u Francuskoj", zaključio je Čačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!