Nogomet

VIDEO: Njemačka prosula dva gola prednosti, Engleska slavi u Berlinu

Branimir Korać • subota, 26.03.2016.
VIDEO: Njemačka prosula dva gola prednosti, Engleska slavi u Berlinu
Foto: EPA

Veliku injekciju samopouzdanja dobit će Englezi nakon prijateljskog dvoboja protiv Njemačke u Berlinu. Engleska je slavila s 3:2 iako je gubila s 2:0...

Veliki rivali Njemačka i Engleska odigrali u možda najzvučniji dvoboj ovog termina za prijateljske utakmice, a Englezi su u gostima slavili s 3:2. U Berlinu su pokazali dva lica, samozatajno u prvom i sjajno u drugom poluvremenu kada je Hodgson izmjenama podignuo momčad i Engleska je napravila preokret od 0:2 do 3:2.

Joachim Löw pak može biti zabrinut, Njemačka se praktički raspala nakon prvog primljenog gola i kada je Engleska poravnala, nizale su se opasne situacije pred golom Neuera. Bilo je samo pitanje hoće li aktualni svjetski prvak izdržati i ostati neporažen.

Njemačka je povela u 43. minuti. Sve je sam napravio Toni Kroos koji je povukao napad do kaznenog prostora gostiju, a onda odličnim udarcem u prvi kut Butlanda zabio za vodstvo.

U 57. minuti domaćin je došao do drugog pogotka. Sami Khedira sjajno je ubacio prema Mariju Gomezu, Gary Cahill bio je prekratak i Gomez glavom podiže na 2:0.

Nakon toga slijedi buđenje Engleza. U 61. minuti Harry Kane koristi lošu reakciju njemačke obrane i prizemnim udarcem u suprotni kut iz teške pozicije smanjuje na 2:1 i najavljuje povratak.

13 minuta kasnije kontranapad Engleske, odličan ubačaj Clynea i još bolja reakcija Vardyja koji sjajnim potezom ostavlja Neuera bez šanse te poravnava rezultat.

Deset minuta kasnije čudesan promašaj Allija kojem je Vardy ostavio savršenu loptu po sredini gola na 6-7 metara, ali igrač Tottenhama šalje loptu "na tribine".

No odličan nastup Engleske u drugom dijelu nagrađen je u završnici kada Henderson ubacuje iz kornera, a Dier glavom zabija za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.03.2016. u 23:25
    nego - „Hej Slaveni još ste živi ..." - zanimalo bi me koji je ovo jezilk na videu? Češki, slovački?
    narada108
  • narada10827.03.2016. u 08:12
    eto popravio sam, napisano jućer u očaju prvog dojama.
    narada108
  • Obrisan korisnik27.03.2016. u 03:49
    narucito vardy je mladic :D
    Obrisan korisnik
  • narada10827.03.2016. u 01:58
    pa po ovim snimcima više nego zaslužena pobjeda gostiju koji su do kraja vjerovali u preokret tražili pobjedu. Sada Englezi imaju tu grupu mladih igrača poput Kanea, Sturridgea, Sterlinga, Welbecka i uz njih Vardya i Hendersona koji sa brzim potezima stvaraju prigode, uz to su očigledno mentalnoo... [više na forumu]
    narada108