Nogomet

VIDEO: Povratak Rangersa u škotski Premiership nakon četiri godine odsustva

Niko Rukavina • srijeda, 06.04.2016.
VIDEO: Povratak Rangersa u škotski Premiership nakon četiri godine odsustva
Foto: EPA

Sinoćnjom minimalnom pobjedom nad Dumbartonom Rangersi su, nakon četiri godine igranja u nižim ligama, i matematički osigurali povratak u škotski Premiership.

Nakon što je 2012. klub doživio bankrot i likvidaciju, Rangers FC iz Glasgowa krenuo je iz četvrtog ranga škotskog nogometa. Sinoćnjom minimalnom pobjedom nad Dumbartonom, osvojili su škotski Championship te su četiri kola prije kraja osigurali povratak u Premiership.

Rangers je u prve dvije sezone nakon bankrota osigurao promociju u višu ligu, no prošle su zapeli u Championshipu u kojem su se natjecala tri od četiri najtrofejnija škotska kluba. Prvi je uvjerljivo bio edinburški Hearts, a Rangersi su dogurali do finala kvalifikacija za Premiership, u kojem su izgubili od Motherwella.

No, ove sezone suvereno su promarširali Championshipom a konačnu potvrdu plasmana u elitni rang osigurao im je James Tavernier koji je Dumbartonu zabio jedini pogodak na sinoćnjoj utakmici.

Nakon više od četiri godine, Škoti će u prvenstvu ponovno gledati legendarni Old Firm. No, to neće biti prvi veliki derbi nakon izbacivanja Rangersa u najniži rang. Prošle sezone Celtic je izbacio Rangerse iz polufinala FA kupa, a u istom rangu ova dva velikana surest će se i ove godine. Utakmica se igra 17. travnja.

U četvrtoj, trećoj i drugoj škotskoj ligi, Rangersi su upisali 104 pobjede, 26 remija i 16 poraza. “Moja predviđanja su da ćemo u povratničkoj sezoni biti vrlo konkurentni. Bit će nas teško pobijediti, a u svaku ćemo utakmicu krenuti s namjerom da pobijedimo. Ne mogu reći da nećemo probati napasti naslov, ali ne mogu reći niti da ćemo osvojiti ligu“, rekao je Mark Warburton, menadžer Rangersa.

U Championshipu se nalazi još jedan škotski velikan, Hibernian iz Edinburgha, četverostruku prvak Škotske, koji je trenutno smješten na trećem mjestu s tri boda, ali i dvije utakmice manje od drugoplasirano Falkirka. Hibsi će svoj povratak u Premiership pokušati ostvariti preko play-offa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2016. u 10:43
    Daj ne laprdaj.
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.04.2016. u 10:06
    ovaj klub nema veze s rangersima, to je klub nasljednik. dijele samo isto ime, osnovan je 2012. godine. kao i dinamo (osnovan 2000. godine)
    cameosis