Hrvatski kup, Polufinale - uzvrati, 06.04.2016, 17:30 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Ivan Bebek (Rijeka)
Dinamo
Dinamo
Josip Brekalo 2'
Junior Fernándes 24', 49'
El Arbi Hillel Soudani 67'
4:0(2:0) Hajduk
Hajduk

Niti "č" od čuda: Hajduk pregažen u uzvratnom dvoboju polufinala Kupa

Branimir Korać • srijeda, 06.04.2016.
Niti "č" od čuda: Hajduk pregažen u uzvratnom dvoboju polufinala Kupa
Foto: FaH

Dinamo je izborio prolaz u finale Kupa slaveći protiv Hajduka s ukupnih čak 6:0. Splićani nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženog domaćina...

Još jednom u dvobojima s Dinamom Hajduk je pregažen, ponižen i razbijen. Modri su u uzvratnom susretu polufinala Kupa u Maksimiru slavili s 4:0, odigrali su odličnu utakmicu i potvrdili da su bolji od Hajduka.

Ako je Hajduk zaslužio kritike nakon vrlo lošeg nastupa u prvom polufinalnom dvoboju, današnja predstava bila je još lošija što i nije bilo tako jednostavno napraviti. Bez imalo žara, s nizom ogromnih početničkih pogrešaka i bez ikakvog odgovora na Dinamovu brzinu, Hajduk je od početka osuđen na katastrofu.

Damir Burić i igrači Hajduka zasigurno će dio uzroka ovakvog poraza pronaći u primljenom pogotku već u drugoj minuti, međutim on je došao iz Hajdukove pogreške i nije i ne smije biti isprika za mlak i bezvoljan nastup. Sve ono što je Hajduk radio dobro u posljednjem prvenstvenom dvoboju kada je slavio golom Tudora, ovdje nije radio i sve priče kako ništa nije gotovo, brzo su pale u vodu.

Zoran Mamić na travnjak je od prve minute tvrdoglavo poslao upravo one koji su najviše podbacili u tom poljudskom prvenstvenom dvoboju i upravo oni odigrali su vrlo kvalitetno i motivirano.

Već u drugoj minuti sijevnula je brza kontra Dinama nakon neuspjelog pokušaja ubačaja danas vrlo lošeg Milića, Šovšić je krasnom loptom proigrao Brekala koji je došao sam pred Kalinića i postigao svoj prvi pogodak u najvećem hrvatskom derbiju.

20 minuta kasnije sve dvojbe su otklonjene. Još jedna kontra Dinama, Modri su kombinirali na lijevoj strani napada, a kroz sredinu se u prazan prostor ubacio potpuno zaboravljeni Junior Fernandes, Kalinić je istrčao na 30 metara, ali Fernandes ga obilazi i šalje loptu u praznu mrežu.

Do kraja prvog dijela Modri su mogli i povećati vodstvo, ali ipak lopta nije htjela po treći put u mrežu.

Nije htjela do početka drugog dijela kada dolazi do povećanja prednosti. Čileanska veza odlično je funkcionirala još jednom, ponovno je Henriquez pronašao Fernandesa koji lijepo zabija za 3:0.

I tada je bilo samo pitanje s koliko pogodaka će se Modri zadovoljiti, imali su još nekoliko odličnih šansi do 67. minute kada se među strijelce upisao i Soudani. Ponovno je Hajdukova obrana naivno odvučena na jednu stranu (Henriquez), uslijedila je asistencija na potpuno usamljenog igrača na drugoj strani (Soudani) i Kaliniću nije bilo spasa.

Da ne bude baš i 5:0 pobrinuli su se Henriquez i Kalinić, Čileanac je iz neposredne blizine u idealnoj poziciji napucao Kalinića u nogu u samoj završnici susreta.

Na kraju zasluženo slavlje Dinama koji je potvrdio kvalitetu, razliku u kvaliteti, te pokazao da može odigrati puno bolje nego što je to bilo u posljednjem dvoboju ova dva protivnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šaljivac07.04.2016. u 14:46
    Kad Hajduk odigra loše,za popravit raspoloženje odem na komentare tekstova. Stvarno ste zabavni,šteta što ne pišete na nogometnom pdf-u.
    Šaljivac
  • Duje7707.04.2016. u 10:14
    Čestitke svima nama mamićevcima, otresli smo Gaydug rutinski.
    Duje77
  • Novi lik07.04.2016. u 10:11
    Bravo decki! bilo je jasno da Hajduk nema sta trazit u Maxu. Trebali su tako i u Splitu proslu tekmu
    Novi lik
  • Obrisan korisnik06.04.2016. u 20:32
    Dok cestitamo deckima na, premalo je reci vise nego zaluzenoj pobjedi nije potrebno stalno potvrdivati da vec dugo Dinamo i Hajduk ne idu u istu recenicu. Koliko je ova istina losa za hrvatski nogomet je drugo pitanje. Suparnici, koji to vec dugo nisu samo zanju ono sto siju, ali to nije nesto o... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nikoništ06.04.2016. u 20:13
    Kakve veze ova utakmica ima sa MAX TV ligom?
    nikoništ