Vodeni sportovi

Barakudama Italija, Španjolska i Crna Gora u olimpijskoj skupini

Davor Kovačević • nedjelja, 10.04.2016.
Barakudama Italija, Španjolska i Crna Gora u olimpijskoj skupini
Foto: Josip Lovrenović

Hrvatski vaterpolisti saznali su svoje protivnike u skupini Olimpijskih igara. To su reprezentacije Italije, Španjolske, Crne Gore, SAD-a i Francuske u skupini B.

Osim što je Trst bio domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre za koje su svoje mjesto izborile posljednje četiri reprezentacije, u tom talijanskom gradu na svjevernoistočnom dijelu Jadranskog mora odmah je po završetku turnira održan ždrijeb olimpijskih skupina.

Mađari prvi u Trstu

Iako više nije ni o čemu odlučivala ta utakmica, uvijek je lijepo na bilo kakvom turniru, pogotovo olimpijskom, završiti prvi. Mađari su u finalu u Trstu s 10:8 pobijedili domaćine Talijane i tako bez poraza, sa samo jednom remijem s Kanadom, zaključili ovi teških i napornih osam dana. Treće je mjesto pripalo Španjolcima koji su sa 16:4 potopili Francusku.

Hrvatski vaterpolisti znali su tek da u skupini neće igrati sa Srbijom s kojom su bili u prvom šeširu. Ostatak koji je upao u skupinu s Barakudama izgleda nešto zahtjevniji nego u onu s aktualnim europskim i svjetskim prvacima. Aktualni europski doprvak Crna Gora te aktualni olimpijski doprvak Italija uz Španjolsku, SAD i Francusku čine hrvatsku skupinu, skupinu B, odakle će Hrvati krenuti prema obrani olimpijskog zlato.

Srbija će prvo mjesto skupine tražiti pored Grčke, Mađarske, Australije, Japana i domaćina Brazila. Od 12 reprezentacija osam će nastaviti aktivno natjecanje, odnosno najboljih četiri iz svake skupine će u četvrtfinale po sistemu A1-B4, A2-B3, B2-A3 i B1-A4. Vaterpolski turnir kreće 6. kolovoza, a Hrvatska otvara protiv SAD-a.

Skupina A: Srbija, Grčka, Australija, Japan, Mađarska, Brazil

Skupina B: Hrvatska, Crna Gora, SAD, Španjolska, Italija, Francuska

Raspored Hrvatske:
6. kolovoza: Hrvatska – SAD
8. kolovoza: Hrvatska – Crna Gora
10. kolovoza: Hrvatska – Španjolska
12. kolovoza: Hrvatska – Italija
14. kolovoza: Hrvatska - Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2016. u 21:20
    a pobjednik je?
    Obrisan korisnik
  • zovche11.04.2016. u 08:45
    s obzirom na cijelu situaciju u repki bit ce uspjeh ako prodjemo skupinu
    zovche