Nogomet

Ljubljanska Olimpija odlučila zadržati trenera unatoč rasističkom ispadu

HINA • utorak, 12.04.2016.
Ljubljanska Olimpija odlučila zadržati trenera unatoč rasističkom ispadu
Foto: Kristijan Komarica

Ljubljanska Olimpija, trenutno vodeća ekipa u slovenskom državnom prvenstvu, zadržat će svog trenera Marka Nikolića koji je svog igrača iz Nigerije nazvao "crnim idiotom" jer smatra da se radilo o ispadu do kojega je došlo u afektu, a ne o želji da se igrač uvrijedi na rasističkoj osnovi, objavio je u utorak slovenski klub na svojim internet stranicama.

"Nakon ozbiljne analize i razgovora s obojicom upletenih, došli smo do konstatacije da postupak našeg trenera nije bio usmjeren na nogometaševu rasnu pripadnost nego da se radilo o opasci izrečenoj u afektu", kazao je predsjednik Olimpije Milan Mandarić.

Trener iz Srbije koji je u Olimpiju došao prije nekoliko mjeseci s ambicijom da klub iz Ljubljane po prvi put osvoji državno prvenstvo, u zadnjim je minutama utakmice zadnjeg kola protiv Zavrča nigerijskog napadača Blessinga Elekea napao rasističkom primjedbom, ljuteći se što je ovaj svoj gol postignut u sudačkoj nadoknadi, kojim je Olimpija izjednačila na 1-1, predugo proslavljao, umjesto da vrati loptu na centar kako bi favorizirana Olimpija pokušala dati i pobjednički gol.

Klub je u priopćenju za javnost naveo da Nikolić ostaje trenerom prve ekipe i da se Nigerijcu ispričao te da se klub drži svih pravila UEFA-e glede borbe protiv rasizma na terenima.

Olimpija nakon zadnjeg kola prvenstva i ima dva boda prednost pred Mariborom koji je osvajao većinu državnih prvenstava od 1992. godine, ali je razlika, koja je bila veća, među njima nakon neodlučnog rezultata sa Zavrčem smanjena.

Očekuje se da će o postupku trenera Nikolića raspravljati i Slovenski nogometni savez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!