Nogomet

Boban: "Naš trenutak mogao bi doći na SP 2018."

HINA • ponedjeljak, 25.04.2016.
Boban: "Naš trenutak mogao bi doći na SP 2018."
Foto: Getty

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban rekao je kako Hrvatskoj uvijek nešto nedostaje na velikim natjecanjima i da bi Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine mogla biti posljednja prilika za Luku Modrića i ovu generaciju da učine nešto veliko.

"Ova Hrvatska je težak protivnik za bilo koju momčad. Nesumnjivo, to je generacija koja puno obećava no ona još ništa nije postigla na nekom velikom natjecanju. Svjetsko prvenstvo 2018. za mnoge njene članove mogla bi biti posljednja prilika, primjerice za Luku Modrića", izjavio je Boban za internetsku stranicu FIFA.com gostujući u Moskvi s predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom.

"Pogleda li se svaki igrač pojedinačno, vidi se kako svi imaju nogometnu inteligenciju i osobnost. No Hrvatskoj kao momčadi je uvijek nedostajalo nešto na velikim natjecanjima. Naš trenutak mogao bi doći 2018.", dodao je Boban.

Na pitanje da li bi sadašnja hrvatska reprezentacija mogla nadmašiti njegovu koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bivši nogometaš Dinama i Milana je rekao: "Tome se, doista, nadam. No moguće je da je 1998. godina bila posebna i neponovljiva za hrvatski nogomet. Taj je uspjeh, nažalost, teret za ovu momčad što je nepravedeno jer svaka generacija živi svoju vlastitu eru. Ne može se tražiti od aktualne momčadi da postigne jednake uspjehe jedne prijašnje generacije koja je ostvarila određeni uspjeh".

Boban se prisjetio prvenstva i odličja prije 18 godina.

"To je prvenstvo bilo doista posebno. Kada smo se vratili doma, svi su ondje bili ludi od sreće. Tada smo zapravo shvatili što smo postigli. Hrvatska je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu i odmah osvojila treće mjesto. To se događa jednom u životu. Možda bi smo otišli i dalje da nismo skupo platili moju pogrešku u polufinalu protiv Francuske. To su stvari koje se događaju", rekao je Boban.

"Također čuvam i druga sjećanja poput onih kada sam pružao ruku protivnicima ili pružio ruku igraču koji je pao. Kada sam bio mlad nisam smatrao važnima te trenutke, no sada ih cijenim", istaknuo je.

Njemačka, Brazil i Argentina njegovi su favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva 2018. "U tu grupu ne bih stavio Italiju jer nema kvalitetu koju je ranije imala. No Italija je uvijek Italija pa ju ne možeš potpuno isključiti", zaključio je Boban.

FOTO: Claudio Villa/Getty Images

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2016. u 22:10
    Ma jasno, ako ne 2018. onda 2020., vrlo vjerojatno, a ako se desi svjetsko čudo pa ne osvojimo Euro 2020. onda je 2024. sigurno naša godina. Ajmo se dogovorit jel imamo supermoćnu reprezentaciju i pucat na visoko ili ćemo se zadovoljavat plasmanima na velika natjecanja, to kad se utvrdi onda ćemo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2016. u 20:05
    Ali kad se samo sjetimo koliko se pljuvalo Bilića, sramota. Ljudi misle da smo mi Njemačka, pa moramo pobjeđivati slabije ekipe u nizovima i igrati svaki sp. Novinari po običaju pišu što narod želi i tako mi završili na Štimcu/Kovaču/Čaćiću u par godina. Pljuvači svaka vam čast, ovo je vaše maslo!
    Obrisan korisnik
  • j.s.veron26.04.2016. u 10:01
    Poslije Bilića nismo imali pravog trenera prije nego što su naši igrači spori, ne trče i bore se,.Igrači su samo alat ili instrumenti a treneri bi trebali imati svoj potpis valjda.
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik25.04.2016. u 23:22
    E moj Boban,niti nece nista postici jer smo takav mentalitet niti objektivno nemamo kvalitetu za takvo sto,sve su to solidni igraci u svojim klubovima jer imaju izvrsne suigrace,ali kada se nasi igraci skupe svi zajedno u reprezentaciji ne funkcionraju,i za razliku od drugih velikih reprezentacija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis25.04.2016. u 21:35
    ma koji crni brazil favorit za sp 2018. godine?! prije urugvaj ili hrvatska.
    cameosis