Nogomet

Skupština HNS-a: Pohvale radu Saveza i uspjesima svih selekcija te poziv na rješavanje problema huliganizma

HINA • petak, 29.04.2016.
Skupština HNS-a: Pohvale radu Saveza i uspjesima svih selekcija te poziv na rješavanje problema huliganizma
Foto: FaH

Na redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza, održanoj u petak u Zagrebu, predsjednik Saveza Davor Šuker pobrojao je uspjehe hrvatskog nogometa u prošloj godini, ali je i upozorio na probleme sa huliganima, te je pozvao da se kazne oni koji su odgovorni za izgrede na nogometnim stadionima.

"U 2015. godini aktivnosti Saveza bile su na visokom nivou. Bila je to godina u kojoj smo se boriti za plasman na EP i na tom putu imali smo dosta problema, od huligana do svastike, pa želimo da se u skoroj budućnosti privede krivac", istaknuo je Šuker u svom izlaganju na Skupštini HNS-a.

Srebriću uskoro visoko priznanje Uefe

Na redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza, održanoj u petak u Zagrebu, predsjednik Saveza Davor Šuker objavio je kako će Zorislavu Srebriću, koji je obavljao mnoge važne funkcije u HNS-u, biti dodijeljeno visoko priznanje Uefe, Dijamantni red časti.

"Bio sam učenik Zorislava Srebrića te mu čestitam na priznanju koje će dobiti", istaknuo je prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

Skupštini HNS-a prisustvovali su i član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec, bivši izbornik Miroslav Blažević, te legenadarni hrvatski nogometaš i trener Josip Skoblar, koji je nedavno u Marseilleu primio visoko francusko odličje "Viteza nacionalnog reda za zasluge".

"Sve naše mlade reprezentacije i njihovi stručni stožeri odlično rade, a odlazak i uspjeh U-17 reprezentacije u Čileu je za svaku pohvalu. U-21 reprezentacija je prva u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP te se nadam da će izboriti nastup na Euru, dok je U-19 reprezentacija već osigurala EP. Također, futsalska reprezentacija natjecala se ove godine na Europskom prvenstvu", rekao je Šuker i dodao: "No, ono bez čega HNS ipak ne može su odlasci na europska i svjetska prvenstva naše A selekcije i zato je jedva čekam Europsko prvenstvo u Francuskoj".

Ukupni prihodi HNS-a u 2015. godini iznosili su oko 109 milijuna kuna (109.593.904 kn), a rashodi oko 117 milijuna (117.627.621 kn). Kao i svake godine u kojima nema velikih natjecanja, uobičajeno je da su rashodi veći od prihoda. Prihod od plasmana na Europsko prvenstvo trebao bi doći do kraja ove godine, te će se on iskazati u računu za 2016. godinu.

Šuker se je osvrnuo i na ono što nas čeka nakon Eura u Francuskoj, a to su kvalifikacije za SP u Rusiji 2018. godine.

"Plasman na SP u Rusiji može nam donijeti blagostanje, te mogućnost da dovršimo sve naše projekte do kraja. Drago mi je da smo kao savez neovisni, ali je također vrlo važno da svi sportovi surađuju zajedno sa HOO-om. Novaca u Hrvatskoj ima, samo raspored njegova dijeljenja nije normalan", rekao je Šuker.

Prisutnima na Skupštini obratio se i prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić: "Gledajući projekte koje je hrvatska nogometna obitelj realizirala i koji su u realizaciji, moram se upitati kako to da nam vlada daje samo 250 tisuća eura godišnje. To je sramotno. Treba uložiti u nogometnu infrastrukturu, to ćemo i učiniti uz pomoć Uefe, no treba pomoći i vlada".

Predsjednik HNS-a spomenuo je i osnivanje Hrvatske nogometne televizije, koja bi trebala pokrivati i medijski manje atraktivna nogometna natjecanja u Hrvatskoj. "Prvi smo u svijetu koji smo napravili ovako nešto te sam siguran kako će nas sada više cijeniti", kazao je Šuker.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi01.05.2016. u 12:50
    i di su sad oni gledatelji kojima su smetali huligani koje su rijesili nasi heroji iz hns-a? ili broj gledatelja nije hns-ov problem?
    maxi
  • KORISNIK 00730.04.2016. u 23:31
    najveci problem drzave su rijesili..umrtvili 200 huligana ,sta je sljedece ?Mamicu urucit orden casti i postenja.oce bit kakvih urucenja pehara za gradnju novih modernih stadiona?cini mi se da je puno puno veci problem neimanja stadiona s krovom nego ova sacica koju oni zovu huligani,al eto izvlace... [više na forumu]
    KORISNIK 007
  • Obrisan korisnik30.04.2016. u 22:41
    Misli na huligane koji delaju sranja po inozemstvu na gostovanjima,kad god repka vani ili Dinamo uvijek se desi neka pizdarija s navijacima,i normalno da to steti ugledu HNS-a..
    Obrisan korisnik
  • bubici30.04.2016. u 00:00
    Problemi s huliganima? Kojima? Onima u loži? Jer na tribini nema ni psa, a kamoli huligana.
    bubici