Nogomet

Erik Hamren objavio imena 23 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu

Branimir Korać • četvrtak, 12.05.2016.
Erik Hamren objavio imena 23 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu
Foto: Getty

Popis švedskog izbornika Erika Hamrena nije donio neka posebna iznenađenja. Među 23 igrača uvrstio je sve one za koje se očekuje da će biti nositelji igre te šestoricu mladih igrača, članova reprezentacije koja je osvojila naslov europskog prvaka do 21 godine...

Švedska će u Francuskoj pokušati ostvariti što bolji rezultat, prvenstveno proći skupinu u društvu Italije, Irske i Belgije što neće biti lagan posao.

Izbornik Erik Hamren u Francuskoj će posljednji puta sjediti na klupi Švedske koju vodi još od 2009. godine. Bit će to i jedno od posljednjih velikih natjecanja za Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović je definitivno prva zvijezda reprezentacije, a osim njega tu su i svi oni za koje se očekivalo da će biti te koji su iznijeli teret kvalifikacija.

Na popisu je i šest članova mlade reprezentacije Švedske koja je u finalu Europskog prvenstva do 21 godine bila bolja od Portugala nakon izvođenja jedanaesteraca. To su vratar Patrik Calgren, braniči Victor Nilsson Lindelof i Ludwig Augustinsson, veznjaci Oscar Lewicki i Oscar Hiljemark te napadač John Guidetti.

Popis Švedske:
Vratari: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (PAOK), Patrik Carlgren (AIK Stockholm).

Braniči: Ludwig Augustinsson (Kobenhavn), Andreas Granqvist (Krasnodar), Pontus Jansson (Torino), Erik Johansson (Kobenhavn), Mikael Lustig (Celtic), Victor Nilsson Lindelof (Benfica), Martin Olsson (Norwich City).

Veznjaci: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (HSV), Emil Forsberg (RB Leipzig), Oscar Hiljemark (Palermo), Kim Kallstrom (Grasshopper), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSKA Moskva), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmö).

Napadači: Zlatan Ibrahimović (PSG), Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta), Emir Kujović (IFK Norrköping)

FOTO: Marcus Ericsson/Ombrello/Getty Images

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!