Nogomet

Vicente Del Bosque izostavio Torresa, Costu i Matu s popisa

HINA • utorak, 17.05.2016.
Vicente Del Bosque izostavio Torresa, Costu i Matu s popisa
Foto: EPA

Španjolski nogometni izbornik Vicente del Bosque objavio je u utorak širi popis od 25 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, s kojeg je izostavio napadače Fernanda Torresa i Diega Costu te veznjaka Juana Matu.

Španjolska će u Francuskoj braniti naslov osvojen prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini, a smještena je u skupinu D s Hrvatskom, Češkom i Turskom.

U sklopu priprema za EURO Španjolci će odigrati tri prijateljske utakmice: protiv BiH u Švicarskoj 29. svibnja, protiv Južne Koreje u Salzburgu 1. lipnja te protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe 7. lipnja. Konačni popis od 23 igrača Del Bosque će objaviti 31. svibnja. U međuvremenu će biti odigrano finale španjolskog kupa između Barcelone i Seville, finale Europske lige između Seville i Liverpoola te finale Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Atletico Madrid, a u tim dvobojima će zaigrati mnogi kandidati za šapnjolski dres.

Na listi objavljenoj u utorak novost je uvrštenje napadača Real Madrida, Lucasa Vazqueza, te veznog igrača Atletico Madrida Saula Nigueza koji je dosad igrao za mladu reprezentaciju, uključujući i posljednji susret u ožujku u Burgosu protiv Hrvatske U-21 reprezentacije. Na Del Bosqueovom popisu nije bilo mjesta za iskusne napadače poput Fernanda Torresa iz madridskog Atletica ili za Diega Costu iz Chelseaja te veznjaka Manchester Uniteda Juana Matu koji su bili u španjolskom sastavu koji je na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu ispao već u grupnoj fazi.

Širi popis reprezentacije Španjolske

VRATARI: David de Gea (Manchester United), Iker Casillas (Porto), Sergio Rico (Sevilla)

BRANIČI: Gerard Pique, Marc Bartra, Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos, Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic Bilbao)

VEZNI IGRAČI: Andres Iniesta, Sergio Busquets (Barcelona), Bruno (Villarreal), Cesc Fabregas (Chelsea) Koke, Saul (Atletico Madrid), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munchen), David Silva (Manchester City)

NAPADAČI: Pedro (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid)

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2016. u 20:09
    Torres mozda osvaja Ligu Prvaka ali ne moze u repku. Neobicno.
    Obrisan korisnik
  • Seattle18.05.2016. u 01:41
    Iker Casillas (Real Madrid)????
    Seattle
  • zovche17.05.2016. u 14:39
    ne znam ali meni je u stvarnosti Mata doktor za Isca, Isco zivi na slavi Football Managera ali u stvarnosti nije momak odigrao utakmicu posteno da mozes reci da je bio igrac utakmice...
    zovche