Nogomet

VIDEO: Turci namučili Engleze, Vardy zabio za pobjedu u završnici

Branimir Korać • nedjelja, 22.05.2016.
VIDEO: Turci namučili Engleze, Vardy zabio za pobjedu u završnici
Foto: EPA

Prvi hrvatski protivnik na Europskom prvenstvu u Francuskoj, reprezentacija Turske odigrala je prvu pripremnu utakmicu i upisala poraz 2:1 na gostovanju na Etihadu protiv Engleske...

Engleska - Turska 2:1

Strijelci: 1:0 Harry Kane (3.), 1:1 Hakan Calhanoglu (14.), 2:1 Jamie Vardy (83.)

Engleska: Hart, Walker, Cahill, Stones, Rose, Dier, Wilshere (66. Henderson), Alli, Sterling (73. Drinkwater), Kane, Vardy

Turska: Babacan, Gonul, Balta, Topal, Erkin (70. Koybasi), Ozyakup (70. Tekdemir), Inan, Tufan (87. Erdinc), Sen (84. Oztekin), Tosun, Calhanoglu (78. Sahan)

Rana faza priprema i nekompletni i jedni i drugi, ali solidan nogomet prikazali su Englezi i Turci. Bilo je tu dosta pogrešaka i propusta na obje strane, sva tri pogotka su posebna priča, a na kraju su Englezi bili ti koji su upisali pobjedu.

Domaćin se htio u što boljem svjetlu pokazati pred svojim navijačima, a izabranici Fatiha Terima htjeli su pokazati kako imaju kvalitetu i da brojne kritike po pitanju izbora kandidata nisu bile utemeljene.

U konačnici i jedni i drugi imali su dobrih, ali i loših trenutaka što je i očekivano s obzirom da su svega nekoliko dana na okupu i to bez svih igrača.

Engleska je vrlo rano povela, već u trećoj minuti pogodak je postigao Harry Kane na dodavanje Allija. Inače kod ovog gola pogriješio je pomoćni sudac jer je Kane stajao u očitom zaleđu i pogodak nije smio biti priznat.

Turci su odmah uzvratili izglednom prilikom, ali Walker je u posljednji trenutak uklizao i blokirao pokušaj Ozana Tufana. Engleska obrana nije najbolje ušla u utakmicu i još jednom je Turska zaprijetila, ovaj put iskosa je probao Tosun, no Hart je spašavao.

Zasluženo poravnanje stiglo je u 14. minuti. Ovaj put Hart je pogriješio kada je istrčao ukoso na rub kaznenog prostora, Sen ga je bez problema prebacio i pronašao u sredini Hakana Calhanoglua koji na zadovoljstvo brojnih turskih navijača u Manchesteru pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela Engleska je imala najbolju priliku kada je Wilshere izveo korner, ali Dierov pokušaj nije bio dovoljno precizan.

Na početku drugog dijela Turci su propustili dvije izgledne prilike, oba puta pred Hartom bio je Tosun, ali najbolju priliku propustili su ipak Englezi.

U 71. minuti dosuđen je kazneni udarac kada je Topal pogriješio i zatim srušio Vardyja. Penal je izveo Kane, ali nije bio precizan i pucao je pokraj vratnice.

U 83. minuti Engleska ipak dolazi do pogotka. Nakon kornera glavom je pucao Cahill, Babacan je išao prema lopti, ali sudario se s Ismailom i loptu je samo kratko odbio do Vardyja koji iz blizine donosi pobjedu Engleskoj.

U završnici susreta Hart je lijepo obranio pokušaj Olcaya i tako se iskupio za pogrešku kod turskog pogotka.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!