Liga prvaka, nokaut faza, polufinale, 28.05.2016, 18:00 h
Kiel
Kiel 28:31 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Kiel ispustio finale u zadnjim trenucima regularnog dijela, Veszprem slavio nakon produžetaka

Mihaela Bradovski • subota, 28.05.2016.
Kiel ispustio finale u zadnjim trenucima regularnog dijela, Veszprem slavio nakon produžetaka
Foto: EPA

Veszprem se pridružio Kielceu i borit će se za svoj prvi naslov prvaka Europe. U drugom polufinalu nakon produžetaka bio je bolji od Kiela koji je propustio veliku priliku u regularnom dijelu susreta kada je imao prednost u posljednjoj minuti, ali nije iskoristio napad za plus dva i zatim je primio pogodak za produžetak...

THW Kiel - MVM Veszoprem 28:31* (25:25, 15:12)

THW Kiel: Landin (16 obrana), Vujin 8, Duvnjak 7, Wiencek 5, Ekberg 5, Dissinger 2, Klein 1
Isključenja: 8 minuta

MVM Veszoprem: Alilović (4 obrane), Mikler (9 obrana), Ilić 8, Marguč 6, Palmarsson 4, Ugalde 4, Nagy 3, Ivancsik 2, Slišković 2, Rodriguez 1, Sulić 1
Isključenja: 6 minuta

Brža i povezanija igra u odnosu na prvi polufinalni par obilježila je polovicu susreta između Kiela i Veszprema, a jedan od glavnih pojedinaca u dresu njemačkog sastava bio je autor sedam pogodaka Domagoj Duvnjak. Upravo je hrvatski reprezentativac u osmoj, a zatim i u 29. minuti donio tri prednosti Zebrama, najveću prednost u tih prvih pola sata igre.

S druge je strane prvo poluvrijeme s četiri zgoditka zaključio bivši član Kiela Momir Ilić, no on je uz Nagyja bio i najveći potrošač lopti u tom periodu.

Iako su period od 16. do 18. minute, kada su imali deficit od dva igrača, rukometaši Veszprema preživjeli primivši samo dva zgoditka, slabu završnicu naplatili su Vujin, fantastičnim pogotkom s krila, te Dissinger i Duvnjak za već spomenutih 15:12.

Najbolje minute prvog dijela Veszprem je odigrao nakon 18. minute, kontre Renata Sulića za 7:7 i prelaska u vodstvo preko Ilića, no Gislason u pravi trenutak zove minutu odmora nakon čega Zebre dolaze do 3:0 serije i ponovne kontrole prednosti.

Mađarski predstavnik bolje je ušao u nastavak, iza Landina u prve četiri minute pogađali su Marguč i Palmarsson, a nakon još jedne izgubljene lopte, a potom i Miklerove obrane Ivancsik u 36. minuti pogađa za poravnanje, a Kiel ostaje s igračem manje.

Brojčanu prednost Veszprem u idućem napadu pretvara i u rezultatsku, a odmah potom i u +2 za još jedan hitan time-out njemačke momčadi koja je prvi pogodak u nastavku tražila devet minuta.

Odlično je Veszpremova obrana zatvarala prolaze prema svojim vratima, jedini koji je od 30. do 46. uspijevao pronaći put do mreže bio je Wiencek s crte. Točno na polovici drugog dijela kreće serija danskog vratara nakon čijih obrana Vujin poentira za dolazak na minimalni zaostatak, a odmah zatim Duvnjak postavlja novo poravnanje.

Što je rezultat bio izjednačeniji to je igra postajala isprekidanija, a dueli žešći. Jedan takav isključenjem je platio Canellas na startu 50. minute pri 20:20 i već je tada bilo jasno kako će pobjednika dati fizički iscrpljujuć sam finiš susreta. Kao da te završne minute nisu bile dovoljne, utakmica je otišla u produžetke. Dissingerov je promašaj skupo plaćen sedam sekundi prije kraja; spasitelj Veszprema bio je Marguč.

Sve manje snage u šutu ostalo je u rukama igrača oba sastava, pa su tako produžetke lakim obranama otvorila oba vratara, a onda je glavna uloga pripala svježem Ivanu Sliškoviću. Nakon njegova dva uzastopna pogotka te onog Marguča iz kontranapada Veszprem odlazi na tri razlike za kraj Kielovih nadanja, konačnih 31:28 i poljsko-mađarsko finale.

Tek šestorica igrača, od kojih je Klein bio precizan tek jednom, upisala su se u strijelce iz redova Kiela, od čega je veći dio tereta pao na leđa Vujina i Duvnjaka koji su zajedno postigli 15 pogodaka. Kod Mađara Ilić je bio najefikasniji s osam golova, jedan od junaka Marguč dodao je šest. Hrvatski učinak dopunio je Slišković s dva i to ona ključna te Sulić s jednim. Ilija Brozović vodio je veliku bitku sa Sulićem na crti no bez napadačkog učinka.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Barlinek Industria Kielce28:26Paris Saint-Germain
Kiel28:31 *Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!