Nogomet

Vrsaljko i Schildenfeld: "Protiv Moldavije smo zbog umora puno promašivali, bit će bolje"

HINA • ponedjeljak, 30.05.2016.
Vrsaljko i Schildenfeld: "Protiv Moldavije smo zbog umora puno promašivali, bit će bolje"
Foto: FaH

Nakon priprema u Sv. Martinu na Muri hrvatska nogometna reprezentacija od nedjelje trenira u Rovinju, a braniči Šime Vrsaljko i Gordon Schildenfeld ističu zadovoljstvo odrađenim i dobrom atmosferom na pripremama za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Iza "Vatrenih" je prijateljska utakmica u Koprivnici u kojoj su svladali slabašnu Moldaviju sa skromnih 1-0.

"Protiv Moldavije smo dobro ušli u utakmicu i stvorili smo dosta šansi, ali ih nismo realizirali. To je vjerojatno zbog umora, jer smo naporno trenirali. Kad budemo svježiji bit će bolje", izjavio je u ponedjeljak Šime Vrsaljko, desni branič Sassuola.

"Noge su nam u Koprivnici bile jako teške. Nakon lakših treninga i taktičkog uigravanja već u sljedećoj utakmici bit će bolje. Susret s Moldavijom imao je svoju svrhu, pobijedili smo, i to je to", ocijenio je stoper Dinama Gordon Schildenfeld.

Reprezentaciji su se priključili Darijo Srna, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, a u četvrtak dolaze Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji su prije dva dana s Realom osvojili Ligu prvaka.

"Svi ćemo to proslaviti nekom večerom i druženjem. Svaka im čast, to je veliko priznanje za svakog igrača, a Real Madrid je pokazao da je na vrhu, tamo gdje treba biti", smatra Schildenfeld.

Izabranici Ante Čačića od nedjelje treniraju u Rovinju te čekaju prijateljski ogled sa San Marinom, 4. lipnja u Rijeci (20.15 sati).

"Pokušat ćemo što bolje odraditi treninge, kao i u Sv. Martinu na Muri, te iskoristiti ovih četiri-pet dana za uigravanje. Što se tiče izbora igrača za zadnju liniju, slijedimo izbornika na treninzima i on će odlučiti o najboljem rješenju. U grupnoj fazi čekaju nas Turska, Češka i Španjolska, sve su to dobre reprezentacije. Uostalom, danas se za nikoga ne može reći da je lagan protivnik. Moramo se usredotočiti na sebe i svoj rad, te pokušati napraviti što bolji rezultat", kazao je Vrsaljko.

Schildenfeld je svjestan da svi hrvatski navijači očekuju prolazak u drugi krug.

"U Sv. Martinu na Muri sve je dobro prošlo, sad ulazimo u zadnju fazu. Atmosfera nam nikada nije bila problem, uvijek smo imali fantastične momke i karakterne igrače. Pokušavamo ukomponirati treninge i druženja da nam svima bude bolje. Skupina je jako teška, možemo napraviti nešto samo ako budemo pravi. Svi očekuju taj iskorak, da prođemo u drugi krug i pokažemo koliko možemo", rekao je Schildenfeld.

Iza Vrsaljka je odlična sezona u talijanskom Sassuolu i za njega se interesiraju veliki europski klubovi, a najuporniji su Napoli te Atletico Madrid.

"Svjestan sam situacije, no isključivo sam koncentriran na reprezentaciju i želim razgovarati samo o tome", ističe Vrsaljko.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici31.05.2016. u 01:06
    baš u tome što je "svatko odabrao svoj put" i jeste stvar, jel Schifo izabrao život profesionalnog nogometaša? je! zašto onda kmeči? ako mu je problem trenirati par sati dnevno za lovu koju dobiva što nije izabrao raditi na baušteli za 5-6 tisuća kuna ili neki drugi posao za te novce? je to njegov... [više na forumu]
    Veni vidi vici
  • Weasley30.05.2016. u 23:05
    daj ne pričajte gluposti ako niste okusili život profesionalnog nogometaša, pogotovo u top europskim ligama, pa nije dovoljno doći za vikend na utakmicu i to je to, milijuni dolaze na račun, 2 treninga dnevno, skoro pola dana provedu na stadionu/u kampu, gdje već, ali glavno da se sere, svatko je... [više na forumu]
    Weasley
  • Obrisan korisnik30.05.2016. u 21:54
    Schildenfeld govori o umoru, a propustio 85% sezone, kakav lik. :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2016. u 20:45
    Od čega ste vi umorni da mi je znati, izlazaka, žderanja i lokanja po elitnim restoranima? Za pare kakve nitko na svijetu nema jedini vaš posao je sat i po drkanja na treningu s loptom 4-5 puta tjedno i još toliko na 1-2 utakmice. Uz dužno poštovanje, sumnjam da poslije treninga ostaju i vježbaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2016. u 20:36
    Igra za godišnju plaću od nekoliko milijuna evra odigra tri utakmice u cijeloj godini za repku što će reći 6h sati u cijeloj godini i sada je kao umoran malo je reći kako mi se gadi ta nogometna bagra
    Obrisan korisnik