Nogomet

Švicarski izbornik odredio putnike na Europsko prvenstvo, debitantu prednost nad Senderosom

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.05.2016.
Švicarski izbornik odredio putnike na Europsko prvenstvo, debitantu prednost nad Senderosom
Foto: EPA

Švicarski izbornik Vladimir Petković objavio je imena igrača koji putuju na Europsko prvenstvo u Francusku. Među njima je i mladi stoper Nico Elvedi koji je dobio prednost nad iskusnim Philippeom Senderosom...

Polako ističe rok za prijavu igrača za nastup na Europskom prvenstvu, a švicarski izbornik Vladimir Petković odlučio je kojih će 23 igrača predstavljati Švicarsku na ovom Euru.

Sa šireg popisa otpali su Philippe Senderos, Silvan Widmer i Luca Zuffi, a u Francusku putuju neočekivano 19-godišnji stoper Nico Elverdi koji je u subotu protiv Belgije upisao reprezentativni debi.

"Nico je dobro debitirao, može igrati na više pozicija i pokazao je kako se jako dobro nosi s pritiskom. Senderosu nije nimalo lako, niti u klubu nije proživljavao najbolje dane. Što se tiče Widmera, na njegovoj poziciji imamo dvojicu igrača koji su trenutno bolji, a Zuffi bi vrlo teško dosegnuo vrhunac forme na Euru jer je već u trening kamp došao jako umoran", objasnio je Petković svoj izbor.

Na njegovom popisu nalaze se:

Vratari: Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach).

Braniči: Johan Djourou (HSV), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), François Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Fabian Schär (Hoffenheim), Steve von Bergen (Young Boys).

Veznjaci: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Fabian Frei (Mainz), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Young Boys).

Napadači: Eren Derdiyok (Kasimpaşa), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Breel Embolo (Basel), Haris Seferović (Eintracht Frankfurt), Shani Tarashaj (Grasshoppers).

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor31.05.2016. u 07:38
    a gdje je Drmić? gledao sam kvalifikacijsku utakmicu protiv Slovenije i Slovenija je povela 2:0 a onda je ušao Drmić i završilo je 3:2 za Švicarsku
    qvestor
  • Veni vidi vici31.05.2016. u 01:12
    zanimljivo sva tri golmana iz njemačke bundeslige
    Veni vidi vici