Tenis

Slovenka Polona Hercog prva do finala turnira u Bolu

Sportnet • subota, 04.06.2016.
Slovenka Polona Hercog prva do finala turnira u Bolu

Slovenka Polona Hercog projurila je do finala. Zadnja prepreka prema sutrašnjoj velikoj završnici bila joj je japanska tenisačica Nao Hibino koju je lako preskočila sa 6:0, 6:2.

Hercog je zabila tri asa i iskoristila pet od sedam break lopti, dok Hibino nije niti jednom bila u prilici za obrat. „Mislim da sam dobro taktički odigrala. Bila sam koncentrirana. Meni je bolje odgovarao vjetar, ona je manje doma na zemlji i to mi je odgovaralo“, izjavila je Polona po završetku meča.

Nisu Hibino odgovarale ni lopte koje nakon Poloninog spina visoko odskaču. „Vidjela sam da joj ta igra ne leži i to sam malo više igrala“, pojasnila je.

Čekate protivnicu, ako to bude Ana Konjuh, što očekujete? “Ana je vrlo dobra igračica. Još je mlada i igrale smo u Mariboru finale. Ako bude tu u finalu publika će biti na njezinoj strani. Ali ja sam spremna“, odgovorila je.

A na pitanje što joj najviše ne odgovara kod Ane, Polona je rekla: „Sigurno njezina lopta koja je jako snažna, odlično servira, ima puno pozitivnih stvari, ja ću joj pokušati napraviti puno problema i sretno joj u polufinalu.“

Ako u finale ipak uđe Luksemburžanka Mandy Minella: „Mandy je isto jako dobra, fizički snažna. Protiv bilo koga da igram, ja trebam misliti o svojoj igri“, zaključila je Polona.

Drugi polufinalni meč počinje u 17 sati na Centralnom terenu Bluesun teniskog centra Bol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!