Tenis

Konjuh predala polufinalni dvoboj, Hercog i Minella za titulu u Bolu

Sportnet • subota, 04.06.2016.
Konjuh predala polufinalni dvoboj, Hercog i Minella za titulu u Bolu

U finalu WTA Bol Opena igrat će tenisačica iz Luksemburga Mandy Minella i Slovenka Polona Hercog. Hrvatica Ana Konjuh nije izdržala do kraja polufinalnog dvoboja protiv Minelle, kod rezultata 6:3, 2:1 morala je predati zbog boli u donjem dijelu leđa.

Ana se probudila s boli te je pokušala igrati nakon što je uzela tablete i primila injekciju, ali nije uspjela. Za prvi naslov novog WTA turnira u Bolu stoga će se boriti Slovenka Polona Hercog koja je u polufinalu sa 6:0, 6:2 savladala Japanku Nao Hibino i Luksemburžanka Minella.

„Mandy je jako dobra, iskusna, fizički snažna. Protiv bilo koga ja trebam misliti o svojoj igri“ zaključila je Polona.

Druga finalistkinja, 30-godišnja Minella po završetku susreta je rekla: „Šteta, žao mi je Ane i što je polufinale ovako završilo. Obećajem da ću u finalu prikazati dobru igru i da će publika biti zadovoljna.“

Minella i Hercog igrale su jednom međusobno, na US Openu 2010. godine pobijedila je Minella. Finale počinje u 15:30 sati uz izravan prijenos na HTV-u.

Ako ne u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska ima predstavnicu u finalu turnira parova WTA Bol Opena. Naša Petra Martić je u kombinaciji sa Švicarkom Xeniom Knoll u polufinalu sa 6:1, 6:2 pobijedila Rumunjke Andreu Mitu i Patriciu Mariu Tig. U finalu će igrati protiv Rumunjke Raluce Olaru i Turkinje Ipek Soylu koje su u polufinalu sa 6:3, 6:3 pobijedile Izraelku Juliu Glushko i Poljakinju Paulu Kaniu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!