Nogomet

Parolo: "Italija može biti ugodno iznenađenje, sve je moguće"

Mihaela Bradovski • subota, 04.06.2016.
Parolo: "Italija može biti ugodno iznenađenje, sve je moguće"
Foto: EPA

Talijanska nogometna reprezentacija na Europsko prvenstvo odlazi sa željom ostvarenja dobrog rezultata, ali ovaj put bez nekog velikog tereta i etikete favorita...

Italija nije u onom najužem krugu favorita, a veznjak Lazija i talijanske reprezentacije Marco Parolo, svjestan je činjenice kako Italiji nedostaje onakvih zvijezda kakav je bio npr. Andrea Pirlo.

"S pravim ulaskom u turnir, sve je moguće. Nemamo one top talente na svom vrhuncu karijere, ali imamo igrače koji mogu riješiti utakmicu. Mnogo igrača dokazalo se kroz Serie A i Ligu prvaka, kroz naporan rad i žrtvovanje. Ako odigramo loše, napisat ćete da smo drugorazredni, ali možemo biti ugodno iznenađenje."

U Italiji vjeruju novoj generaciji igrača za koju smatraju kako bi u budućnosti mogla vratiti reprezentaciju u svjetski vrh.

"Imamo talentiranih igrača u reprezentaciji do 21 godine i moramo biti oprezni jer se ponekad pred njih stavljaju ogromna očekivanja. U ostalim reprezentacijama igračima se pruži više vremena za odrastanje."

Najveća klasa ove Italije je izbornik Antonio Conte.

"Conte je uvijek pun energije i snage. Ima pobjednički mentalitet koji vas tjera da pružite svoj maksimum, to se vidi i na svakom treningu. Kod nas postoji veliki motiv i želja da pružimo sve od sebe jedni za druge."

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!