Nogomet

VIDEO: Lagane pobjede Senegala i Egipta, Mozambik do prvog slavlja u kvalifikacijama

Petar Jenjić • subota, 04.06.2016.
VIDEO: Lagane pobjede Senegala i Egipta, Mozambik do prvog slavlja u kvalifikacijama
Foto: EPA

Nastavljene su kvalifikacije za Afrički Kup nacija, a svoj su nastup danas pobjedama osigurali Senegal i Egipat, dok je Mozambik došao do prve pobjede u kvalifikacijama u golijadi protiv Ruande.

Senegal je slavio na gostovanju kod Burundija te tako ostao na stopostotnom učinku. Goste je u vodstvo doveo Sadio Mane u 16. minuti, a konačan rezultat pretkraj prvog poluvremena postavio je Mame Diouf.

Tanzanija i dalje ostaje bez pobjede, a ovoga puta izgubili su kod kuće od Egipta koji i dalje ostaje neporažen. Oba pogotka postigao je igrač Rome, Mohamed Salah. Prvi u završnici prvog dijela, a drugi u 58. minuti susreta. Ovom pobjedom Egipćani su osigurali nastup na Kupu nacija koji se održava sljedeće godine u Gabonu

Vrlo efikasna utakmica odigrana je u Ruandi, gdje su domaćini dočekali Mozambik. U konačnici su slavili gosti te tako upisali prvi pobjedu u kvalifikacijama. Mozambik je u vodstvo doveo Domingues u 10. minuti susreta. Do kraja poluvremena vidjeli smo još dva pogotka, po jedan sa svake strane. Prvo je Ruanda preko Jacquesa Tuyisengea u 37. minuti izjednačila, da bi u posljednjim sekundama prvog dijela Apson Manjate vratio prednost gostima.

Tuyisenge svojim drugim pogotkom u 78. minuti vraća utakmicu na početak, ali četiri minute kasnije Domingues novim pogotkom donosi pobjedu svojoj reprezentaciji.

Do minimalne pobjede došla je Uganda na gostovanju kod Bocvane te se barem privremeno vratila na prvu poziciju u svojoj skupini. Ugandu je u vodstvo doveo Luwagga Kizito u 9. minuti. Rezultat je izjednačio Onkabetse Makganati u 50. minuti, da bi dvije minute kasnije Aucho Khaild donio pobjedu gostujućim nogometašima.

Namibija je upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama, a ovoga puta slavili su kod kuće protiv Nigera. Jedini pogodak na utakmici postigao je Peter Shalulile u 25. minuti.

Gvineja Bisau i dalje ostaje prva reprezentacija u grupi E. Danas su kod kuće u posljednjim trenucima susreta došli do pobjede nad Zambijom. Domaćine je u vodstvo doveo Zezinho u 14. minuti udarcem s bijele točke. Collins Mbesuma izjednačio je rezultat u 25. minuti, no deset je minuta kasnije Alexandre Mendy vratio prednost na stranu Gvineje Bisao.

Već u uvodnim minutama drugog poluvremena Zambija je postigla i drugi pogodak, a u strijelce se upisao Christopher Katongo. Međutim u posljednjim trenucima susreta pobjedu domaćem sastavu donio je Toni Silva.

Kvalifikacije za Afrički kup nacija
Burundi – Senegal 0:2
Tanzanija – Egipat 0:2
Ruanda – Mozambik 2:3
Južni Sudan – Mali 0:3 (Abdoulay Diaby 38., Modibo Maiga 47., Moussa Doumbia)
Bocvana – Uganda 1:2
Namibija – Niger 1:0
Sao Tome i Principe – Zelenortska Republika 1:2 (Ricardo Gomes 50., Nuno da Costa 80.)
Gvineja Bisau – Zambija 3:2
Sijera Leone – Sudan 1:0 (Sheka Fofanah 64.)
Gambija – Južnoafrička Republika 0:4 (Thamsanqa Gabuza 31, 37., Keagan Dolly 55., 78.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!