Nogomet

Srna: "Vjerujem da možemo puno"

HINA • subota, 11.06.2016.
Srna: "Vjerujem da možemo puno"
Foto: FaH

"Ovo je na papiru možda i jedna od najjačih hrvatskih reprezentacija u povijesti. No to ništa ne znači, sada to treba dokazati i na terenu. Vjerujem da možemo puno", naglasio je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna uoči nedjeljnog otvaranja EP-a i ogleda protiv Turske.

Branič 'vatrenih' i Šahtara je naglasio kako se sve više osjeća pozitivna nervoza i svi jedva čekaju početak natjecanja. "Dobro smo se pripremili, psihički i fizički smo spremni. Otvaranje je uvijek važno, no favorita nema, što je pokazala i Rumunjska protiv Francuske na otvaranju EP-a. Protiv Turske smo odigrali nekoliko puta, bilo je blistavih i manje lijepih trenutaka", dodao je.

Većina stručnjaka vidi Španjolsku kao favorita skupine, no Srna smatra kako bi 'jedinicu' mogla dograbiti i hrvatska vrsta. "Mnogi vide Španjolce kao favorita grupe, a Hrvatsku kao kandidata za drugo mjesto. Međutim, ja mislim da se možemo boriti i za prvo mjesto u skupini. Možemo pobijediti svaku momčad u skupini, no idemo korak po korak", naglasio je.

Srna se osvrnuo i na dramatičnu utakmicu u Beču s EP-a 2008. kada je Turska u četvrtfinalu pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca. "Taj poraz boli mene, ali i svakoga navijača. Doživjeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvijek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, no nikakav revanš ne postoji", rekao je.

Očekivanja javnosti su kao i uoči svakog velikog natjecanja ogromna. "Mi Hrvati poznati smo po tome da uoči svakog natjecanja živimo u euforiji i očekujemo veliki rezultat. Ova Hrvatska može puno, ali hoćemo li osvojiti medalju znat ćemo poslije utakmice", dodao je Srna za kojeg će EP u Francuskoj biti i oproštaj od 'kockastog' dresa u kojem je debitirao prije 14 godina.

Kapetan hrvatske reprezentacije se osvrnuo i na probleme s navijačima. "Imali smo problema za koje nismo krivi i ne možemo odgovarati. Navijači su uvijek bili naš 12. igrač, oni znaju što nam znači njihova podrška. Puno je lijepih uspomena na 1998. godinu i želimo takvu podršku", kazao je i dodao: "Kada istrčimo pred 50, 60 tisuća navijača i kada čuješ 'Lijepu našu', sve zaboraviš i kreneš u boj, u boj za narod svoj."

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!