Nogomet

Čačić: "Naša pobjeda je potpuno zaslužena, bili smo puno bolji protivnik"

Branimir Korać • nedjelja, 12.06.2016.
Čačić: "Naša pobjeda je potpuno zaslužena, bili smo puno bolji protivnik"
Foto: FaH

Izbornik Ante Čačić imao je razloga za zadovoljstvo nakon prvog hrvatskog nastupa na ovom Europskom prvenstvu. Hrvatska je svladala i nadigrala Tursku...

Igrači zaslužuju sve čestitke, poručio je Ante Čačić nakon susreta između Hrvatske i Turske. Čačić je bio vrlo zadovoljan nastupom i upozorava da posao nije gotov.

"Sve čestitke igračima, napravili su zaista sve da na dobar način uđemo u Prvenstvo. Naša pobjeda je potpuno zaslužena, bili smo puno bolji protivnik, kompaktni skoro svih 90 minuta i nismo im dopustili previše prilika. Šteta što nismo ranije zabili i taj drugi pogodak, sigurno bi nam bilo lakše igrati. Još uvijek nismo osigurali prolaz, kao što sam i ranije govorio, ne bi bilo tragično i da smo izgubili. Pred nama je još utakmica i moramo se okrenuti Češkoj."

Izbornik tvrdi kako tijekom cijelog susreta nije brinuo.

"Bio sam cijelo vrijeme kraj terena, ali bio sam miran. U proteklih tri tjedna dobro sam vidio kako su igrači reagirali i znao sam da ćemo biti dobri."

Posebne pohvale zaslužio je Luka Modrić koji je odigrao vrhunsku utakmicu.

"Luka se postavio kao vođa i bio je onakav kakav i treba biti. Sretan sam zbog toga. Vidi se da je raspoložen, bio je i svjež, a s ovakvim Lukom i ja sam veliki optimist."

Slijede Česi.

"Već sam govorio da se više bojim Češke nego Turske. Česi su dva puta svladali Nizozemsku, slavili su i u Turskoj te zaslužuju svaki respekt. Kao momčad je puna energije i igra dosta brzo i okomito."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor13.06.2016. u 11:15
    ja nikad neću shvatit zašto su svi naši napadi započinjali ispucavanjem lopte Subašića na centar? ok ako ganjaš rezultat ali zadnjih par minuta mogli smo se dodavat do mile volje i pričekat da utakmica završi, a mi smo opet sve započinjali ispucavanjem lopte od golmana koju su onda Turci pokupili i... [više na forumu]
    qvestor
  • interreg13.06.2016. u 09:13
    Nikada HR nije odigrala tako dobru tekmu na otvaranju nekog natjecanja. Takticko dobro postavljena igra, uprilagodjena igracima koje imamo. Rijetko sam gledao utakmicu HR u kojoj vodimo jedan nula i u zadnjih 15 minuta ne stojimo pred svojim sesneistercom. Za mene dokaz da trener reprezentacije... [više na forumu]
    interreg